Så mysigt med levande ljus och ljusslingan som går på batteri från House Doctor, finns att klicka hem här.
.
Tjingeling!
Vad gör ni i kväll alla söta bloggisar?
Här mumsar vi musslor som jag lagat för första gången i mitt liv. Och wow, det blev verkligen super gott! Receptet kommer rakt ifrån mitt huvud. Jag hatar att läsa recept, gillar att improvisera i köket. Och idag blev det riktigt riktigt gott kan jag lova er. Jag älskar verkligen att laga mat!
Recept på världen godaste chilli blåmusslor.
- 1 kilo blåmusslor
- ca 2 dl färsk hackad röd chilli
- 3 dl tort vitt vin
- 1 st gul lök
- 2 msk smör
- 1 dl öl
- 1/2 vitlök
Tillagning
Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken. Stänger de sig då är de fortfarande levande. Öppna musslor kokas ej. Finhacka löken + vitläken och fräs den i smöret. Tillsätt vinet och lägg i musslorna.Stormkoka under lock i ca 5 minuter.
Plocka bort musslorna. Portionera dessa i förvärmda serveringsfat. Tillsätt en nypa salt, hackad röd chilli och öl till grunden. Låt koka upp under ett par minuter. Portionera grunden i de redan portionerade serveringsfaten. Ät direkt. Serveras gärna med pressad citron över.
Plocka bort musslorna. Portionera dessa i förvärmda serveringsfat. Tillsätt en nypa salt, hackad röd chilli och öl till grunden. Låt koka upp under ett par minuter. Portionera grunden i de redan portionerade serveringsfaten. Ät direkt. Serveras gärna med pressad citron över.
Nu skall jag trippa in med mitt vinglas och titta på allsång på Skansen.
.
Önskar er en fin kväll vänner!
KRAM
åh jag som ÄLSKAR blåmusslor …det här måste jag testa imrgon …idag äts det grillad haloumi så det gnisslar mellan tänderna här…*skrattar
och vilka fantastiskt vackra bilder du tog i Smögen …..du är superduktig!!
Kram
Pernilla på Piazzan
Åhh grillad haloumi är ju såååå gott ♥ Va kul att du också gillar musslor. Får jag höra vad du tycker om rec:)!
Kram CC
Gud vad gott det där lät! Älskar musslor men äter det för sällan. Håller med Pernilla om dina fina bilder från smögen! Kram Nilla
Å jag som trots att jag är västkustbo aldrig testat musslor borde kanske göra det ;o) var kommer det härliga faten som musslorna ligger på ifrån?
Hej Ulrika!
Tack för din fina kommentar. Testa detta recept så blir musslorna supergoda, lovar. Om man gillar vitlök (vilket jag gör) så kan man ju alltid hacka i lite också när man bryner löken:)! Fatet kommer från NK:s blomavd i Göteborg. Men den är ju nerlagd (tyvärr). Men det var ju Blomrum som var ägarna av NK blommor när det fanns. Kanske kan dom fixa fram ett?!
Ha en fin kväll!
KRAM CC
Det ser helt underbart gott ut! Vad fint du gör, alltid!
Kram
Mums vad gott det dör såg ut och vad fint upplagt, det var jättelänge sedan som vi åt musslor! Superfint fotograferat!
Kram Helena
MUMS så gott, musslor är ju bara helt underbart gott!
Vilka fina bilder du bjuder på, och härlig dukning du gjort!
Kram Pernilla