Vad blir det för mat

Vad blir det för mat

Vad blir det för mat

Nu fortsätter vi mingla på  Electrolux Home.

.

.

 Vad blir det för mat?

Till huvudrätt i lördagens serverade kockarna J & U inne på Electrolux Home. Oxfilé tournedos, med råstekt potatis och rödvinssås samt örtkryddad ugnsbakad tomat och grillade sparris med hyvlad parmiggiano reggiano. Köttet var ljuvligt mört och gott. Köttet hade legat i en vakuumpåse i närmare 12 timmar före tillagningen. Tillagningen var något speciellt då hela paketet med plasten runt fick följa med in i ugnen på 58 graders i en ångugn där den sakta lagades under 4-5 timmar. Detta var första gången jag har varit med och sett att man faktiskt kan använda plast i ungen. Köttet blev mycket saftigt och gott på detta tillagningssättet. Köttet bevarar all sin saftighet samt alla kryddor som ligger runt köttet i dessa vakuumpåsarna.

Som ni ser så är rödvinssåsen mycket glansig och fin. Som jag visade er i tidigare inlägget så är det arrowrot, som gör detta. Detta var en liten Ahaupplevelse för mig. Ett tips till era kök!

Till detta serverades det rött vin som ni ser ovan. Det var jätte gott och passade perfekt ihop med denna sortens mat.

    Vad blir det för mat

 

Dagens middagsgäster som deltog i denna a kind of supperclub på Electrolux Home.

.   Vad blir det för mat

 

Vad blir det för mat

 

Denna goda dessertvin drack vi till efterrätten. Ett dessertvin att lägga på minnet vill jag lova er. Den var riktigt god. Smakade sött och lite smak åt russinhållet, påminde lite om Vin Santo.

.    Vad blir det för mat

.

Efter huvudrätten ställdes en iskall limoncello på bordet. Det var ett fräscht avslutning på huvdrätten för att sedan hugga i den ljuvligt goda efterrätten som bestod utav en italiensk efterrätt, där det monterades ihop italienska savoiardikex som dränks i en apelsin och limoncello juice och en topping av len mascarponecreme och färska hallon. Den goda juicen som bestod utav limoncello och färska apelsiner skulle jag kunna dricka på glas så god den var!.

.

139

.

Vad blir det för mat

Här utbringar vi en skål för den goda maten.

.

.

Idag är jag riktigt trött. Det blev en sen kväll igår .Jag hade ett härligt sällskap hemma på en Tupperware ”Party”. Det var ett riktigt glatt sällskap som vår vän Lena hade hamnat i. Lena som är försäljaren för Tupperware bakade ett super gott surdegsbröd, jag dukade upp med goda marmelader, brieost, grönsaker och sötsaker samt kaffe och te. Jag gillar verkligen Tupperwares produkter. Jag sålde detta varumärket under min första mammaledighet och sedan dess har jag alltid använt mycket Tupperware i köket. Jag har lite partyn hemma då och då. Det är bra produkter och det är ett trevligt sätt att träffas på, tycker jag!

.

Nu måste jag rusa till jobbet. Men först ett varv i hundparken med lilla Lotta Pottansson.

.

Ha en fin dag!

KRAM

tillvisitkort2

.

.

Psst!  Idag är det sista dagen ni kan vara med och tävla om att vinna den snygga fototavlan Paprika In Water. Tävlingen pågår till i kväll kl 22,00. För att delta gå in här

.e

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *