Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

Hej Måndag!

 

Idag bjuder jag er på lite mingel bilder från vår helg. I lördags var jag/vi inbjudna till Electrolux Home utav matbloggaren  Joakim och hans fru Eva-Lena som vi har känt i många år, det började på en vinprovning för ca 15 år sedan. Efter det så reste vi till Toscana tillsammans. Vi har både druckit och ätit gott ihop många gånger med denna familjen. Och nu var det dags igen. Jag fick ett samtal från Joakim och Eva-Lena för en vecka sedan. Där vi blev tillfrågade att få delta i a kind of supperclub, vilket menades att J tillsammans med en god vän med lika duktiga färdigheter i köket lagade mat tillsammans inne på Electrolux Home under butikens öppettider. Och till denna supperclub behövdes då särskilda  inbjudna gäster, vilket då blev vi bl.a. Jag älskar nyskapande ideer och detta var verkligen en rolig ide för dom att kunna visa upp sina kök och deras maskiner. Det finns så himla mycket bra köksredskap som gör att det är lätt att laga bra mat.

.

Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

Dagens två kockar Joakim och hans vän Uffe. Ingen av dom jobbar i kök till vardags utan dom har båda ett stort intresse för mat och i dessa fallen kan man verkligen snacka om stort intresse!

 

Electrolux Home

 

 Här ser ni bilder på den underbara förrätten som bestod av väl utvalda antipasti.

.

Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

 En nöjd bloggerska som njuter för fullt.

.

Electrolux Home

 

 Köttet bryns lite snabbt för att få en vacker färg, detta kött har tillagats med en speciell teknik som jag kommer att skriva om mer i morgon när jag kommer att presentera menyn och dom olika teknikerna som dom har använt sig av.

 

Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

Här dricker vi vin och äter antipasti runt kockarna som berättar om deras tillagnings teknik, vilket var mycket intressant.

.

Electrolux Home

 

.

 Denna helt underbara men även ganska knasiga dagen började med en skön promenad för mig och Daddy. Vi anlände till Butiken kl 12:20. En av dom roliga sakerna med detta event var att vi visste att vi skulle bli fyra par, och vi visste bara om Joackim som bjudit in oss samt hans fru Eva-Lena.  Joackim och Uffe hade valt att bjuda in väl valda vänner på detta och dom tog då med sig var sitt par som har nästan lika stort mat intresse som dom, för lika stort intresse kan man nog inte få om man inte jobbar som kock. Och detta visade sig bli en lyckoträff. Jag lovar att vi njöt lika mycket alla åtta som var där, inte bara av maten som var något himmelsk utan av hela atmosfären. Allt var så perfekt denna dag. Att bara kunna få sitta på en barstol och se dessa mat kreatörer leka med maten och få fram något så himmelskt, och detta inför publik i en öppen butik med kunder som nyfiket kom fram och frågade om maten och vinet. Och kunderna fick också smaka så klart.

 

Electrolux Home

 

Electrolux Home

 

 Jag lärde mig att med denna arrowrot så tillreder du såser med glans. Vilket är mycket vackert när man gör bl.a. rödvinssås som lätt blir lite matt med vanlig redning.

.

Electrolux Home

 

 

Lite senare idag bjuder jag in er till middagen, då presentera jag lördagens meny.

Jag vill passa på att tacka alla inblandade för att vi fick delta på detta helt magiska event. Tack Jocke och Uffe för maten, tack Elektrolux Home för iden och tack för  till alla deltagare som gjorde dagen värt att minnas.

.

.

 Läs gärna mer om detta event och mycket mer på matboggarens egna sida äktamat

.

.

KRAM /Carola

tillvisitkort2

.

Psst! Och ett extra tack till Jocke och Malin, det var en mycket givande diskussion som kom upp  ( ang bloggen ). Med eran yrkesbakgrund och åsikter samt tankar gav mig inspiration till ett nytänkande hit till bloggen. 


4 thoughts on “Electrolux Home

  • Carola says:

   Visst är det skönt att se andra laga maten medans man själv får avnjuta miljön med ett glas vin i handen:)

   Kram Carola

  • Carola says:

   Det hade du gillat Diana. Du som gillar att laga mat och baka! Japp, köket kommer från Electrolux. Dom har mycket snygga och bra utrustade kök. Farligt att besöka dessa butiker. Man vill ha allt:)

   Kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *