TÄVLING – VINN VASEN OLYMPIA

TÄVLING - VINN VASEN OLYMPIA

 

TÄVLING - VINN VASEN OLYMPIA

 

TÄVLING - VINN VASEN OLYMPIA

 

Olympia är en munblåst kristallvas formgiven av Ingegerd Råman. Vaserna tillverkas på Skrufs Glasbruk i Småland. Formen är konisk med en manchett formad som en del av ett klot. Manchetten hjälper till att hålla samman både blommorna och deras blad.  På våren passar vitsipporna och en enkel men vacker bukett tulpaner i denna vas. Sommarblommor, både vilda och köpta, står också fint i denna vasen. Vintertid svävar en hyacintlök vackert i modellen. Själv så har jag bara stuckit i en gran kvist lite spontant och enkelt.  Det vackraste med vilda små blommor eller små granplantor är ju rötterna, så dem tycker jag att man ska se!”

.

.

.

 

Tjingeling!
Tävlingsdags igen finingar och denna gång i samarbete med Skrufs Glasbruk!
Det ni tävlar om denna gång är alltså denna vackra vasen Olympia som ni ser ovan. Det man ska göra för att var med i tävlingen är att:
 1.Kort motivera varför du gillar denna vasen Olympia.  2. För extra lott rekommendera om denna tävling på eran blogg med länk hit. Obs, alla kan delta, ni behöver inte ha någon blogg för att delta!
.
.
Det går att tävla tom den 24 december kl 23.00 (och den 26 december drar jag vinnaren så att det blir som en julklapp till vinnaren:)
.
.
Lycka till!
.
.
.
I samband med tävlingen om en vas från Skrufs glasbruk betalar jag 100 kr till Barncancerfonden
.
.

30 thoughts on “TÄVLING – VINN VASEN OLYMPIA

 1. Veronica E says:

  Jag gillar enkel stil! Och denna vasen är enkel men smakfull i sin design. Klart jag vill vara med och pröva lyckan!
  Kram

 2. Marie says:

  För att den är så vacker, inget onödigt ”bjäfs” bara underbar enkelhet!
  Och eftersom den är formgiven av Ingegerd Råman, så kan man
  ju inte förvänta sig annat än perfektion!
  Ha det så gott och God Jul/Marie

 3. Jannica says:

  Så fantastiskt kul att Skrufs glasbruk finns kvar, Bergdala stängde väl nyligen igen? Jag tycker det är en all-year-around-vas. Superfin! Det är så snyggt hemma hos dig så det är inte klokt!! Med eller utan vas…hihi

 4. Ulrika says:

  Den skulle passa fint på vårt lantställe på västkusten. Gillar nästan allt som görs på Skrufs glasbruk. Denna vasen skulle passa så fint till sommarens alla blomsterbuketter som vi tar in. Håller tummarna!

 5. Julia says:

  Jag flyttar hemifrån inom kort… Då kommer jag troligtvis få en bukett blommor i inflyttningspresent, och vad hade inte varit vackrare än att ställa dem i denna vackra vas?

 6. Josefin Z says:

  Jag vill vinna denna vas för att den hade ökat min vassamling med 100%. Flyttade till nytt hus i somras och kartongen med bla vaser ramlade ut när vi öppnade bakluckan. Endast en vas höll: en apful som svärmor kom med en gång. Lagen om alltings jävlighet!

 7. Anna G says:

  Den påminner om en vas som min mormor och morfar hade på landet när jag var liten. Dock fick den en stor spricka i sig vid ett tillfälle så den är slängd sedan länge. Hade varit kul att ge mormor den här i födelsedagspresent (hon fyller 92 år om en månad) och återuppväcka gamla minnen 🙂
  God jul,
  Anna

 8. Therese says:

  Fantastiskt fin liten vas, enkel men ändå inte tråkig vilket gör den hållbar för lång tid framöver och sånt gillar ju jag som du vet. Den hade varit en fin liten julklapp till sigsjälv så jag är såklart med och tävlar.

  Kram kram

 9. Lars (Lasse) says:

  Hej Hej

  Skulle vilja vinna denna fina vas till min frus (mirjana min fru) mormor som heter Olympia och är grekiska, det hade varit så roligt för henne att få en vas som heter som hon själv gör. Hon är en 75 årig grekisk krutgumma med grått i håret och glimten i ögat, hon hade älskat det.

  Mvh Lars

 10. Malin Svensk Björck says:

  Gillar den stilrena designen som garanterat kommer räknas till klassikerna längre fram.
  Sen tycker jag att det är en sån vas som passar i vilket rum som helst, beroende på vad man har i den.
  Kan lätt se den i mitt kök, mitt vardagsrum, sovrum, tom badrum och altan.
  Såna saker gillar jag. För då kan man förnya sitt hem utan att behöva köpa nytt.
  Mvh
  Malin Svensk Björck

 11. Sofia Grändinger says:

  När favoritvasen nyss gått i kras, önskar jag mig av tomten en ny vas.
  Kanske tomten kommer från Room of Karma och över mig vill förbarma!
  Det vore kul att en sån snygg vas få äga, och den ska varsamt i min hand få väga…

 12. Zara says:

  Jag älskar att den är klassisk men går styla trendigt, som på bilden… jag är trött på slit och släng och vill ha nåt som funkar i många år, till såväl sommarblommor som trollhassel eller som dem är som dekoration☺

 13. Linn Huss says:

  Jag tycker denna vas är extremt fin – jag samlar på mig prylar inför min flytt hemifrån, och då lär jag få blommor och behöver något att ställa dem i.
  Designen på vasen är utsökt och enkel! Love it!

 14. Johanna Säreborn says:

  Den senaste tiden har min inredningsstil mer och mer gått mot den mer stilrena, enkla hållet men med spännande design, material m.m. Denna otroligt vackra vas faller mig precis i smaken med sin form och rena linjer samtidigt som man kan sätta sin egen prägel på den beroende på vad man väljer att visa upp i den. Denna skulle jag otroligt gärna se att den flyttade in hos mig på mina 15 kvm och göra mitt hem lite personligare!

 15. Gabbie says:

  Jag är gärna med och tävlar. Den passar så bra till mitt hem där den skulle stå på ett hallbord där allt går i vitt/svart/silver,
  Hoppas och drömmer om en egen lite julklapp.
  KRAM!! <3

 16. Sussi says:

  Jag skulle låta årstiderna bestämma blommor i vasen. De första nyvakna påskliljorna, liljekonvaljer, syrener, luktärterna, äppelblomster, blåbärs- och lingonris. En vas för hela året. /Sussi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *