På Olof Viktors Café

133

 

200

 

 

Tjingeling vänner

.

När man är i Österlen så får man inte missa att ta en fika på Olof Viktors Café. I cafét serverar de smörgåsar på deras egna bröd, lättare lunchrätter, smaskiga bakverk och härliga drycker från lokala producenter. Det är svårt att motstå allt som erbjuds här. Vi åt smarriga smörgåsar och köpte olika bakverk till lokala drycker och kaffet. Här har dem även försäljning utav deras kända knäckebröd, musli med mera.

 

164

 

  Här bakas bröden på gammeldags vis i vedeldad stenugn. Allt göres från grunden utan halvfabrikat eller färdiga mjölmixer. En långsam jäsprocess med surdeg som bidrar till både hälsosammare och definitivt smakrikare bröd. Här köpte jag en riktigt god smörgås med rödbetsbiff med fetaost. Jag tog en stor riktigt smarrig tugga och njöt, men oj efter att just stoppat in denna smörgås i munnen kände jag genast att den innehöll Curry.  Hmmm glädjen blev inte lång men jag bytte smörgås med min man:) Jag är allergisk mot Curry. Men jag fick en annan smarrig smörgås:) Så kan det gå när man inte är försiktigt och fråga sig för.

.

144

 

 Min stora älskade flicka köpte en stoooor dubbelmacka fylld av grönsaker, skinka och ost. Denna tjej älskar mat och gärna vuxen mat så som illa luktande ”vuxen” ostar, mat från havet, tryffel, kaffe och blodig oxfile med pappas rödvinssås är hennes favorit rätt. Det är roligt när barn gillar mat som vi vuxna gillar. Allt blir så mycket enklare då!

.

154

 

Men min lilla älskling är mer skeptisk till grönsaker, som ni ser så kikar hon in i sin dubbelmacka för att godkänna alla grönsaker:) Det slutade med att allt var godkänt och jätte gott haha.

.

176

 

145

 

178

 

181

 

193

 .

Min man håller låda som ni ser haha ….

.

180

 

 Nu skall jag ta och fixa till mig då jag är på väg till ett mycket trevligt event i kväll!

Vi ses i morgon

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *