Äppelmarknad i Kivik

Äppelmarknad i Kivik

 

Äppelmarknad i Kivik

 

.

.

.

Tjing

Förra helgen besökte vi äppelfestivalen i Kivik som jag nämnde tidigare här på bloggen. Där vi möttes utav svenska äpplen i tusentals kilo nere i hamnen. Där sverigens största äppeltavla presenterades utav konstnären Emma Karp Lundström. Provsmakning och sortbestämning av äpplen. Utdelning utav årets guldäpple. Matglada utställare med lokala produkter och delikatesser. Barnaktiviteter på barnens egna äppeludde. Provning utav äppelmuster. Ja listan kan bli ännu längre. Det var minst sagt en njutning att gå där nere i Kiviks hamn, solen lyste och värmde upp hela staden mer än vad den gjorde i somras. Vi njöt nere med både mat, vin och äppelmust.

Detta är första gången vi besöker äppelfestivalen och det gör vi nog om igen. Det var faktiskt riktigt trevligt! Visar er lite spontana mingelbilder från festivalen.

.

Äppelmarknad i Kivik

 

302

 

253

 

285

 

 Vi är på en äppelmust provning. Vad är det för speciellt med äppelmust undra ni då kanske? Äppelmust är som att dricka ett äpple. Must är helt enkelt den råsaft man får fram när man pressar ett äpple, ingenting annat. En ren naturprodukt utan några som helst tillsatser. Olika äppelsorter ger olika söthet eller syra till äppelmusten. Must – beskrivet som ovan – är detsamma som juice. Det är två slags benämning på samma sak. Uttrycket ”must” kommer från att man ”mustar” (pressar) äpplen.

.

259

 

 Det godaste av allt här på äppelfestivalen var nog ändå de Kanderade äpplen skulle min lilla ”Docks” säga:).

.

281-tile

 

 Här ovan testar vi två av mina absoluta favorit äppelmusten. Några flaskor och flera kilo äpplen fick följa med mig hem efter att vi gjorde en äppelprovning på en utav kiviks bästa äppelgårdar.

.

250

 

Här presenteras årets äppeltavla. Tänk vilket vackert konstverk, och vilket jobb det ligger bakom det.

.

407

 

 Önskar er alla en toppen fin lördag!

Vi ses lite senare idag.

Kram/Carola
One thought on “Äppelmarknad i Kivik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *