LYCKAS TRÄDGÅRD I SMÅSTADEN

Tjing igen!
En dagens Me & Dockan på plantskolan Lyckas trädgård i småstaden. Idag är det verkligen jätte fint väder. Och jag blev så sugen på att sätta äppleträd, blåbärsbuskar och körsbärsträd på kollonilotten ” Marängen”.
Visste ni att man kan köpa 6åriga äppleträd, 4 åriga blåbärsbuskar och 5 årig fläderblommster. Wow, jag som gillar att skörda frukt direkt. Tänk att spara 4-6 år direkt, hihihihi. Jag är lite otolig av mig. Så när jag ha bestämt mig för att sätta en äppellund så vill jag njuta i en äppellund nästa sommar. Och har jag bestämt mig för att göra hemmagjord fläder saft så är det till nästa sesong och inte om 5 år.
Idag så gjorde jag beställning på 6åriga äppelträd, 4 åriga blåbärsbuskar och en 5 årig  fläderbuske. Dom kommer om två veckor. Ni kan tro att jag var överlycklig idag när jag fick beställt dessa träd/buskar till vår lilla vita ”Maräng”. Snacka om att köpa tid, hihihi. Jag har sparat 6 år av mitt liv genom att göra så här.

Fina syrener …..
Liten Docka sjunger, mitt sommar lov …………

Äppelträd till min äppellund.

Här ser ni mig gå loss totalt på alla fruktträd/buskar på Lyckas trädgård.
Visst är det fantastiskt att man kan köpa 6 åriga träd? Detta var en nyhet för mig. Men detta kanske var en gammal nyhet för er med gröna fingra. Men jag är helt ny på detta område. Och jag skall göra denna kollonilott till en magisk platts för sessorna. Med massor av frukt och bär = mums!
Nu måste jag sluta blogga. För nu väntar min barndomskompis med sina löparskor på mig utanför. Vi skall ut i spåret och bränna fett!
Ha det bäst!
KRAM
CC

11 thoughts on “LYCKAS TRÄDGÅRD I SMÅSTADEN

 1. Postadress Torslanda says:

  Så smart! Hade ingen aning om att det fanns att köpa. Noterasoch ska kommas ihåg till någon gång när det bli aktuellt.

  Tack för hälsningen hos mig. Nu hittade jag till din fina blogg. Vi bor ju i grannstäder.

  Ha en bra kväll!

 2. MOKKASIN says:

  Alltid lika smart, snygging där!
  Spara sex år av ens liv den insikten är något att bita i vill jag lova 🙂

  Fick tipset när vårt allra vackraste bigarååträd rök att det gick att köpa fleråriga träd. Men tyvärr inte 100-åriga. Typiskt.

  Kram!

 3. some kind of wonderful says:

  Visst är det bra att det finns !! Smart av dig, nu har du sparat en massa tid.. Härligt!!

  Kram på dig !! : )

 4. Pethra ~ om livet på västkusten ~ says:

  Härliga bilder och så fina ni är!
  Skall jag vara ärlig så hade jag inte heller en aning om att man kunde köpa fruktträd som redan har några år på nacken, kan ju vara bra att veta inför framtidens sommarhusprojekt. 🙂

  Kram på dig!

 5. Loccitane says:

  Hei, dette er mitt første besøk her inne hos deg, men definitivt ikke det siste. Har brukt laaang tid på å lese igjennom hele bloggen din fra start til nå :-)takk for kjempe inspirasjon og fine bilder. Konge smart å kjøpe trær som er store,digger din måte å si det på at du har spart deg selv for mange år. Er helt enig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *