KLIPPANS KULTURRESERVAT

En dagens Socker balanserar på höga höjder nere vid hamninloppen i Göteborg.

 

 

.

Godkväll Alla Sköna Bönor!

Long time! Saknat er mina fina bloggisar!

 Men vilket underbart väääder vi har här i Augusti! Idag har vi varit nere i Klippans Kulturreservat i Göteborg hela dagen. Hela kajkanten var full av människor som låg och sola, läste bok och drack kanske sommarens sista rosé på alla fina uteserveringar. Alla människor njöt verkligen av det fina vädret.

 .

.

Jag älskar dessa kulturella kvarter här i Göteborg. Vi åker ofta hit och promenerar, äter lunch eller glass på någon av dom trevliga närliggande restauranger.

.

När man går längst med promenaden ut mot nya varvet så kan man skåda självaste röda sten – där namnet kommer ifrån på området.

Den röda sten här ovan är ett landmärke för sjöfarten, detta börjades göra någon gång på 1800-talet. Varje år så målas denna i en klar blodröd färg. Men myten säger att det kan vara blod från en stupad kapten?!. 

.

..

Jag gillar dessa moderna hus som blandas upp med dom gamla fabriker/hus som är belägna i samma område. En härlig kontrast helt enkelt!

.

Badsidan av Rödasten.

.

.

Jag har målat med både kål, oljemålningar, akvarell mm. Men jag har aldrig vågat mig på graffiti konst. Kanske är det mitt nästa projekt?!

..

.

.

Denna läckra grill är beläget så vackert vid hamninloppet och är till allmänheten som vill grilla nere vid havet. Så fiffigt och smart.

.

 Åhh, vem har vi här då?! Här leker det gott om barn på dagarna. Det finns en närliggande skateboardramp där barn åker. Vad passar inte bättre i denna miljön än en skateboardramp?!.

Oj oj oj, vad klockan går. Nu är det dags att fluffa till kuddarna i sängen igen:)!

.

Ha en bra kväll vänner – så ses vi i morgon!

KRAM

7 thoughts on “KLIPPANS KULTURRESERVAT

 1. Miss Tess says:

  Ser ut som ett riktigt fräckt ställe! Där skulle man mer än gärna strosa runt med kameran och ett glas rose minsann, mais oui.

  Kram snygging

  Therese

 2. Tove says:

  Vilket häftigt ställe. Håller med Helena här ovan. Vad ni är kulturella, ni har alltid en massa kul för er!

  Får massa inspiration av din blogg.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *