GRAND OPENING STENA LINE DANICA

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 #Grandopeningdanica

.

.

Hej bloggisar!

 Grand opening på Stena Line Danica. Det var en båtresa som tog oss till Fredrikshamn med en extra guldkant igår! Vilket innebar att det var ett kalas fyllt utav bubbel, snittar, mat, godis, röda mattor, musik, guld, glitter  och glamour. Jag med några trevliga bloggare och vänner gick ombord tidigt i går morse. Det var en helt fantastisk dag vi hade framför oss. Blå himmel, strålande sol och dom första vårkänslorna bubblade fram inom mig. Och alla dessa glada och förväntansfulla passagerare kände nog likadant då stämningen var på topp. Barnen såg fram emot mötet med Nicke nyfiken och piraterna i lekrummet. Många med oss startade nog denna resa med en frukost i restaurangen. Så när båten sakta lämnade Göteborgs Hamn i sikte mot Danmark satt vi och åt en lugn frukost vid ett fönsterbord där vi såg hur solen sken över staden som just höll på att vakna. Jag tänker då, att detta bör man göra lite oftare. Vårt grannland Danmark har ju så mycket att bjuda på. Allt från vackra hus, god mat till inredning. Och vad enkelt och trevligt detta faktiskt är att ta en båttur över dagen.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

På bilden ser ni mig med några härliga bloggare samt besättning. Längst upp till vänster så ser ni Veronica, till höger om henne ser ni matbloggaren Malin. Sedan har ni Anders, service manager på Danica och lägst till höger ser ni Cecilia från Stens Line som tar väl hand om oss under denna resan fram och tillbaka.

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

 I bordershopen möttes vi utav trevliga leverantörer som berättade och bjöd på lite av varje. Det var allt från whisky, vin, godis till smink. Här kan man verkligen påstå att Stena Danicas nya butik är en grand opening där dom har lyckats! Här hittar du allt för alla.

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

 

 Denna whiskyn blev snabbt min favorit som fick följa med mig hem. Den säljs inte i Sveriges systembolag utan bara här på båten och utomlands. Vilket var lite extra roligt. Kolla in flaskan. Den är ju bara så super snygg att ställa i samlingen. Men jag måste tillägga att den är god också! Värd att köpa alltså. En lätt och söt grain whisky. Haig Club syftar till dom som ännu inte vunnit över av whiskyns charm. Uppkallad efter John Haig, grundaren av Cameronbridge destilleri (där whisky görs). Haig Club är superb över is, i långa drinkar eller i korta drinkar. Det är en lätt drickande dam som kommer att vinna i längden. Och om ni inte är övertygade än så är den lanserad av självaste David Beckham som är Haig destilleriets ansikte utåt i denna satsning. Allt runt denna ädla dryck och snygga flaska gjordes och görs med stil!

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

 Som ni vet så dricker jag bara en sortens whisky i vanliga fall. Och det är Laphroaig. Men här på båten hade dem finare Laphroaig som har mera rökig karaktär. Vi fick testa dom båda. Och den PX Cask var riktigt god. Men lite för stark. Den skulle göra sig till sin fördel om man lade i en isbit eller vatten.

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

Här fick jag och Veronica prova på värdens rökigaste Whisky och För att vara världens rökigaste whisky, med en ppm-halt på hela 167, så har man lyckats få fram en finstämd och ytterst balanserad whisky där rökigheten naturligtvis är påtaglig, men imponerande återhållen relativt sätt. Whiskyn är rund och fyllig med en bra fruktighet, mineralet och inslag av honung, tillsammans med en snygg vaniljtouch från faten, läder, krydda och en stänk sälta från havet. Denna precis som Club från Haig ovan finns tyvärr inte på vårat systembolag, men självklart så finns dem på Stena Danica som för övrigt har ett väldigt stort och prisvärt sortiment när man skall fylla upp barskåpet.

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

Bra priser på Champagne hade dom också.

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 

Scarfen från Guess fick följa med mig hem. Och den ur snygga väskan från samma märke köpte min vän ”Stockholman”.  Denna väskan har funnits i leopard också, berättade dom på båten. Men den var tyvärr slut just nu. Herre, vad snyggt!

.

GRAND OPENING STENA LINE DANICA

 Här får vi lite information om sminket också:).

 

 Jag har så mycket jag vill visa er från denna super trevliga resa igår. Det kommer mer bilder lite senare.

.

.

.

Vi ses!

Kram/Carola

tillvisitkort2

6 thoughts on “GRAND OPENING STENA LINE DANICA

  1. Jocke Inredarn Sunesson says:

    Halllåååå! Varför var inte jag bjuden??? Jag vill också åka båt och dricka gott ur snygg-flaskor och bli kringvisad av the crew. Nästa gång ringer du mig innan du åker, damen!

  2. Doris says:

    Det var hundra år sedan jag åkte båt sist. Det ser jätte mysigt ut. Såg också att det var billiga priser på en dagstur. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *