Digerhuvud

11

 

12

 

 

.

.

Helo vänner 

,

Vad gör man på Gotland? jo ett utav det viktigaste man inte får missa är att besöka ett utav de vackra områden där man kan få skåda raukar på nära håll. Ett utav det bästa ställerna har vi beökt och det är Digerhuvud.

Digerhuvud är Sveriges största raukområde. Här finns hundratals raukar på en 3,5 km lång kuststräcka. De högsta raukarna på Digerhuvud är 8 meter. Digerhuvud är ett naturreservat. Om man befinner sig på Fårö så är detta ett måste. Det var helt otroligt vackert och mäktigt. Det finns så mycket vacker natur att se här på Gotland. Och raukar ser man lite här och där, men detta är klart den bästa! Vi hoppade runt på raukarna och letade efter fossiler. Och vi hittade allt rätt många ändå. Det är ju helt otroligt med denna historia som vilar här.

Bjuder er på ett regn av bilder:)

.

Digerhuvud

 

301

 

Digerhuvud

.

Denna historian om Raukarna är helt otroliga, dem består av hårdare kalksten som motstått havsvågornas nötning och är lämningar från forntida rev som fanns i det tropiska havet från silurtiden för 430 miljoner år sedan. Det är en otrolig känsla att stå här och titta på detta kan jag lova!

.

275

.

313

 

 Mina ♥♥

.

Digerhuvud

 

318

.

273.

Ha det bra tills vi ses igen vänner!

kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *