Crêperie Tati & Kutens bensin

Crêperie Tati & Kutens bensin

 

418

 

 ”Fuel for the soul” – Crêperie Tati motto är att även maten ska vara fylld av själ. Och jag skulle väl säga att hela stället är en själ. Jag och jag är säker för att jag talar för hela sällskapet som var med oss på detta besök hos Crêperie Tati att det finns inget ställe som detta. Unikt, konstigt men ändå riktigt bra och på riktigt. Här vilar det en passion för vad dem gör. Maten var lika unik som inredningen om man kan kalla det så:)

Kutens bensin är ett härligt udda ställe, en gård i ett slags nostalgisk 1950-talsanda mitt på Fårö som växt fram som ägaren Thomas Lindholms kärleksförklaring till Elvis, James Dean och … mamma. På området finns en salig mix av mer eller mindre vilda idéer som en bilkyrkogård och i den nedlagda macken finns en prylbod och en klubb med bar och scen. Gårdsplanen pryds av väg- och neonskyltar, kromade bildelar och till och med en gammal kiosk fraktad från Ronehamn! Hela sommaren arrangeras det spelningar här, både planerade och spontana, och sen starten har bland andra Jack Baymoore & the Bandits, Billy Lee Riley, Bro-Elvis, Carola, Huelyn Duval och Pugh Rogefeldt spelat här.

För ett par år sen öppnades också Crêperie Tati och har ni pallat köerna till Fåröfärjan och tagit er över så är Tatis underbara franska crêpes, galettes och svalkande cider en perfekt belöning. I jukeboxen är det däremot inga franska chansons som spelas, utan amerikanska retrohits – fuel for the soul. Här kan man inte boka bord, men det finns ganska gott om plats både ute och inne så det är väl värt att chansa. Det är inte heller något snabbmatsställe, utan här tar det mesta lite tid och du förväntas äta i lugn och ro. Sitter du kvar så länge att det börjar skymma tänds kulörta ljusslingor – extra mys! Ett besök här är ett måste anser jag!:).

.

539

 

 Ett litet titt in i köket:)

.

434

 

502

 

503aa

 

 Ja mycket mat blev det på denna resan också, hahaha. Detta sällskap förstår ni har passion för mat!

 

Crêperie Tati & Kutens bensin

 

485

 

Här kunde man beställa Crêperie som middag eller med sötsaker på. Det fanns både glutenfritt och inte, vilket vi uppskattade mycket! Det fanns många varianter att välja på.

 

Crêperie Tati & Kutens bensin

 

543

 

432

 

423

 

Crêperie Tati & Kutens bensin

 

417

392

 Här njuter min käraste M över utsikten på Fårö. Jag/vi gillade allt med Gotland men Fårö var nog ändå favoriten

.

.

Det var ännu ett tips på ställen ni bör besöka när ni är på Gotland/Fårö. Gör som jag, gör en lista över ställen ni vill besöka. Min lista är lång och jag har många sällen kvar att besöka:)

.

Puss & Kram

Carola

2 thoughts on “Crêperie Tati & Kutens bensin

 1. Adela says:

  Såååå mycket underbara härliga bilder från er resa!
  Jag vill absolut till Gotland, tycker det verkar supermysigt!
  Lovely inspiration vännen!

  Kramar i massor
  Adela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *