Alla älskar kroppkakor

Alla älskar kroppkakor

 

Alla älskar kroppkakor

 

 

.

.

.

Hej vänner!

.

När jag växte upp som barn så tillbringade jag somrarna på Öland där min farmor och farfar bodde. Det bodde i ett litet samhälle som hete Sandviken. Jag minns min farmor där hon stod och lagade Ölands nationalrätter lufsa och kroppkakor. Min farmor gjorde den klassiska kroppkakan gjord på både rimmat och rökt sidfläsk (det är så den skall vara om du frågar mig) mer om den kan ni läsa på sidan 24 i denna boken. Jag är uppvuxen med denna sortens mat och jag älskar den!. Jag har lagat lufsa många gånger själv men jag skall erkänna att jag har aldrig lagat kroppkakor själv men jag vet hur dem skall smaka. Jag var och besökte Öland förra midsommar och då åt vi kroppkakor här om ni minns. Åhhh vad jag hade saknat dessa smakerna, jag minns mina somrar på Öland då detta var vardagsmat vilken lyx.

.

Om ni inte har ätit några kroppkakor i era liv så har ni missat någon kan jag lova er! Men det gör inget, för nu har ni chansen att ta igen det med denna boken. Boken Alla älskar kroppkakor vill hylla dessa vita juveler som är bland det godaste som svensk husmanskost kan erbjuda, och jag kan bara hålla med!. Boken hittar ni att köpa här.

I bokens innehåll finner du ett antal omsorgsfullt utvalda recept med olika svårighetsgrader för det är faktiskt rätt svårt att laga dessa läckerheter. Jag var med farmor och min pappa i köket som barn så jag minns till viss del hur man gjorde. Det bjuds också på en kort historik kring kroppkakans ursprung och nya spännande grepp som sätter smaklökarna på prov:).

.

.

Alla älskar kroppkakor

 

Alla älskar kroppkakor

.

Tänk att fritera dessa läckerheterna, jag smäller av så gott! Det måste bara göras. Min man och jag med vänner har en gourmet club, kanske skulle vi våga oss på att pröva dessa på dem. De skulle älska dem!

 

Alla älskar kroppkakor

Om du frågar mig så dricker man helst öl som dem gör här på bilden eller ett glas mjölk.

.

.

Kram/Carola

 

 

One thought on “Alla älskar kroppkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *