Från Rosendals trädgård.
Hemmagjord vinbärssatt ”my me”
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl vatten
1dl vispgrädde
1-2 vaniljstänger
Blanda äggulor, ströscokcer och vatten.
Sjud på l åg värme under kraftig vispning till en tjock kräm.
Låt kallna, men vispa runt då och då under tiden.
Vispa grädden och tillsätt den till äggblandningen tillsammans med fröna från vaniljstängerna.
Dela stängerna på längden och gröp ur de små fröna med en liten sked. Häll upp i en form och frys i minst 4 tunnar. Tag ut parfaiten en stund innan den ska serveras.
Lyka till
Ha en mysig fredag alla fina vänner.
Välkommen fredagsmys!
Idag har vi hunnit med ett besök hos vår tandläkare. Långpromenad med vår nakenhund. Lek i parken och planering av fredagsmys.
Fredagsmyset kommer att bestå av tacos som vanligt, denna familjen ÄLSKAR tacos!
Till efterrätt så bakar vi favoriten Vaniljparfait.
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl vatten
1dl vispgrädde
1-2 vaniljstänger
Blanda äggulor, ströscokcer och vatten.
Sjud på l åg värme under kraftig vispning till en tjock kräm.
Låt kallna, men vispa runt då och då under tiden.
Vispa grädden och tillsätt den till äggblandningen tillsammans med fröna från vaniljstängerna.
Dela stängerna på längden och gröp ur de små fröna med en liten sked. Häll upp i en form och frys i minst 4 tunnar. Tag ut parfaiten en stund innan den ska serveras.
Lyka till
Ha en mysig fredag alla fina vänner.
Tacos är favorit hos oss också och vaniljparfait låter mumma….måste nog testas snart =)
trevlig helg!
kram