INGREDIENSER
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 ½ dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
2 dl riven parmesanost
1 st finriven tryffel (eller någon tsk tryffelolja)
salt och peppar
SÅ LAGAR DU
Skala och finhacka lök och vitlö.k Fräs den i 1 msk olivolja. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in. Späd med mer buljong. Låt koka ca 30 min eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten kärna. Rör då och då. Tillsätt smör och ost och ev annan smaksättning. Salta och peppra.
.
CAROLA <3
Tack så jättemycket för detta supertips på risotto! Mums va gott! Denna rätt skall jag laga i Påsk! Har jag talat om för dig att du är en fantastisk inspirationskälla? Ja jag tror det! Många kramar