Tryffelrisotto

Tryffelrisotto

INGREDIENSER

 

2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 ½ dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
2 dl riven parmesanost
1 st finriven tryffel (eller någon tsk tryffelolja)
salt och peppar

SÅ LAGAR DU

Skala och finhacka lök och vitlö.k Fräs den i 1 msk olivolja. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in. Späd med mer buljong. Låt koka ca 30 min eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten kärna. Rör då och då. Tillsätt smör och ost och ev annan smaksättning. Salta och peppra.

.

CAROLA <3

One thought on “Tryffelrisotto

  1. Laila Söderblomn says:

    Tack så jättemycket för detta supertips på risotto! Mums va gott! Denna rätt skall jag laga i Påsk! Har jag talat om för dig att du är en fantastisk inspirationskälla? Ja jag tror det! Många kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *