Slemsäcksinflammation, kortisonspruta och hälsa

Blus från HM

Ett av mina nyårs löften i år är ju bra hälsa och jag tog mig till sjukgymnasten i mellandagarna för att ta tag i mina smärtor i höften som jag egentligen har haft sedan jag var gravid med min sista dotter för 11-år sedan. Jag hade en foglossning som var riktigt jobbig och jag blev liksom aldrig riktigt av med min foglossning i form av smärta. Man lär sig att leva med smärta. Jag har alltid haft smärta mer eller mindre sedan mina graviditeter. Smärtan är värst när jag är i samma position en längre tid, jag skulle liksom alltid hålla igång för att må riktigt bra. Att ligga still och sova, sitta still länge under en bil semester är svårt. Jag har sällan smärta under träningspass utan tvärt om.

Nu har jag varit och besökt min sjukgymnast som är riktigt bra för tredje gången och denna gången fick jag en kortisonspruta i min vänstra höften/lår. Hon har nämligen hittat en Slemsäcksinflammation i varje höft/lår så vi började nu att lägga en spruta i vänstra för att se hur jag svarade på den. Och ja min smärta är mycket mindre på vänstra sidan redan. Jag fick den i fredags och redan på kvällen var smärtan borta i det områden, underbart! Om två veckor tar vi andra sidan och planen är nu att göra mig helt smärtfri för att sedan hitta vad som ligger bakom.

Jag har också under veckan köpt mig nya riktigt bra arbetsskor från märket Joya skor med fantastiskt mjuk och skön sula som är fotovänliga för det arbete jag har där jag går och står hela dagarna på arbetet. Jag har också börjat med stödstrumpor vilket också är skönt för ben och fötter.

Det är viktigt att ta hand om sig för att må riktigt bra. Jag har fått övningar som jag gör som är speciellt uttagna för mina behov och det känns riktigt bra!

Det är skönt att ta hand om sig själv! Denna veckan ska jag bara ta det riktigt lugnt efter denna Kortisonspruta, och det är nu en del av min hälsa.

Hur tar ni hand om er själva?

Kram Carola

One thought on “Slemsäcksinflammation, kortisonspruta och hälsa

  1. Carolina says:

    Hej!

    Har liknande smärta/problem med min rygg/höft sedan mina graviditeter. Trots träning, osteopat, kiropraktor har jag inte lyckats bli frisk., hade gärna velat få kontakt med din naprapat!
    Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *