.
.
.
Godmorgon Sköna Söndag!
.
Igår bakade vi årets första semlor här hemma. I år är det verkligen många varianter och nytänkande när det kommer till semlor. Jag har sett och hört många varianter. Jag och flickorna här hemma gjorde en blygsam förändring utav den klassiska semlan. I vår familj så är körsbär en riktig favorit, och att blanda den tillsammans med mandelmassa är en underbar smakupplevelse. Körsbärs kross i grädden blev att bullen blev inte så söt utan lite syrlig också. Klart en succé!
Recept
75 g riktig smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 strösocker
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 st ägg
1/2 msk fiberhusk
7 dl glutenfritt mjölmix ljust
2 tsk bakpulver
1 st ägg
Fyllning
Inkråm från bulle från bulle
1/2 dl mjölk
100 g mandelmassa
1 dl körsbärs kross
2 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet (mix Sempers). Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 8 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 13 min. Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden. Tag sedan körsbären och hacka dom mycket fint, gärna med en stavmixer. Blanda sedan ut grädden försiktigt med körsbärskrosset och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
.
Lycka till!
Men gud så gott det lät kram Diana
Men GUD så gott det såg ut!
Kram Kristin
http://onlyfemale.se
Det bästa ”magasinet” att läsa till en kopp latte 🙂 En stor ros till dig! Den bullen hade varit god nu:-)
Min kommentar syns inte?