Riktigt god paprikasoppa med sting

Recept:

2 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyfftor

500 gram färdig grillad paprika på glasburk.

1 msk olivolja med mild smak

1 msk flytande honung (gärna med röksmak, finns på avd grilloljor)

5 dl vatten

1 hönsbuljong

Kryddor salt, peppar och chiliflaks efter tycke och smak

Parmesanost

Ärtskott

Tillagning

Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av lagen från paprikan och skär den i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken, vitlöken och paprikan några minuter. Häll sedan på honung och vattnet, smula ner en buljongtärning, strö över chiliflakes ( var försiktig då den blir ofta starkRe när du värmer kryddan). Låt allt koka i ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Mixa sedan soppan slät med en stavmix.

Serveras gärna med gräddfil, parmesanost, ärtskott och torkad chilistrån.

Ni är några som undrar hur jag äter nu och hur en dag ser ut med periodisk fasta.

Detta har varit min lunch idag, nyttigt och super gott! Jag äter numera en lunch kl 13,00 på jobbet och en middag hemma med familjen kl 18,00 och sedan dricker jag 2 liter vatten om dagen. Sedan fastar jag 17 timmar till dagen där på, då det är dags för lunch igen. Det funkar riktigt bra tycker jag. Jag går mycket efter Ulrika Davidssons recept men jag plockar även in andra recept från nätet och gör mina egna tolkningar, bara jag håller kalori intagen rätt. Det som är det svåra i mitt fall är att jag ÄLSKAR mat och äter för mycket men med strikta recept som ovan så lär jag mig att äta rätt mängd!

Men om ni bantar eller inte så är denna soppan fantastiskt! Vill man ha det lite mer matigt så är det bara att servera den med något nygräddad surdegsbröd eller liknande.

Värd att testa vänner,

Ha en fortsatt fin dag! Nu ska jag gå till min grymma sjukgymnast, det gäller att hålla sig i form ?

Kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *