En morgon med träning hemma

Godmorgon onsdag,

Denna morgon startar jag upp med ett träningsprogram som jag fått av min duktiga sjukgymnast.

Igår var jag hos sjukgymnasten och vi gick igenom mina höften för att se vad som hänt efter mina kortisonsprutor. Och nu har jag inte alls ont när jag gör dom övningar jag fått för att träna upp min bäcken. Jag har försvagad bäcken och blev ju aldrig riktigt bra efter min sista graviditet. Sjukgymnasten säger nu att jag har ”foglossning” och måste nu stärka upp detta område. Jag känner mig så taggad! Första steget va att göra mig smärt fri, och nu återstår uppbyggnad. Jag har fått 4 tränings uppgifter som jag ska utföra varje dag. Det känns bra och konkret vilket jag gillar.

Jag har läst endel om mitt problem och det finns något som heter kronisk foglossning och det är många kvinnor där ute som lider av det men det talas inte om detta dessvärre. Men detta är klart ett bekymmer som vi kvinnor måste lära oss att träna rätt för att må så bra vi kan. Men vi måste tala, skriva och uppmärksamma det för att lära oss om vår smärta och hur vi behandlar detta tillstånd. Jag har läst mycket om att kvinnor blir rädda att träna för att de får så ont efteråt, jag är en av dom! Jag har inte vågat träna, och jag har inte häller fått någon hjälp av läkaren när jag sagt att jag har foglossning flera år efter graviditeten. De har bara sagt att det är inte möjligt, sedan har det inte varit mer med det?! Jag har inte stått på mig tillräckligt, och har häller inte vetat att det funnits hjälp att få.

Som allt annat i livet så gäller det att träffa rätt människor för att lyckas. Det är inte andra som gör jobbet utan det gör du själv, men du får rätt verktyg och rätt förutsättningar till att lyckas!

Så ni kvinnor där ute som har ”kronisk foglossning” eller bara en försvagad bäcken som gör ont, träna upp området som man gör med den övriga kroppen, man ska inte gå runt och ha ont vilket jag just har lärt mig!

Ha en fin onsdag vänner,

Puss & kram /CC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *