PULLED PORK

 

Tjingeling!

Idag serverar jag en utav familjens favorit rätter Pulled pork ( fast med nötkött från vår gård utanför vår lilla småstad) Vi gillar att köpa ekologiskt eller närproduserad mat. Vill gärna att köttet skall vara svenskt och att det har mått bra under sin levnadstid! Jag köpet tex aldrig gris kött från Danamark. Jag försöker också att köpa krav så långt som det är möjligt. Maten vi stoppar i oss idag är många gånger inte mat. Utan det är så mycket tillsatser och annat som inte borde vara där för att det skall vara billigt och hålla länge. Jag försöker göra all mat från grunden, jag gör egna fonder så långt jag kan och lagar alltid maten själv. Köper aldrig halvfabrikat för där är det oftast en massa onödig socker. Socker tycker jag skall vara ett aktivt val, så som en bit choklad eller glass. Då vet man att man väljer att stoppa i sig socker. Men om man köper en lasagne så vill jag inte att det skall vara en socker källa även det. Utan där av så lagar jag all mat själv så jag vet när mina barn äter socker och inte. När det kommer till frukostar så köper jag inte en massa söta choklad puffar eller annat sött som finns där ute i handeln. Om det händer så är det vid väl valda tillfällen som helgen eller när jag bakar. Det vita knarket som vi kallar det i modernt språk, det är ett stort bekymmer som våra barn och ungdomar växer upp i dagens samhälle!

Idag tänkte jag bjuda er på en enkel och god middag som tar lång tid att göra. Men det är en perfekt fredags mys mat. Och i denna middagen så har jag valt att lägga sockret i brödet. För vitt bröd är också mycket socker i dessvärre. Men ack så gott när det är helg, hihi. Man får ju inte bli en moral polis liksom.

 

 KARMAS  Pulled Pork 

1,5 kilo nötkött
4 msk tomatpure
4 klyftor vitlök
1 lök
1 burk soltorkade tomater
vatten
salt & peppar
4 mska chipotle paste HOT från texmex

Bryn köttet i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta och lägg i nötköttet låt det småkoka under lock i ca 6 timmar. Fyll på vatten då och då. Sedan lägger du i tomatpuren, pressade vitlöksklyfftorna, och soltorkade tomaterna häll även i oljan som tomaterna ligger i.  Rör om och låt det små puttra tillsammans i ca 20 min sedan kryddar du efter behag och lägger i den goda rökiga Chipotle paste.

Detta serveras gärna på bröd med grönsaker som sallad, rödlök, tomat och gurka.

 

 

Lycka till!

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *