Graham’s Selection of Finest Ports

Graham's Selection of Finest Ports

 

Min nya favorit poster i vårt hem kommer från Desenio. Svartvitt foto och texten COCO stort i vitt, samt citatet: Beauty begins the moment you decide to be yourself. 

.

Graham's Selection of Finest Ports

 

 

Tjingeling 

 Mår ni bra alla fina bloggisar?

Denna helgen har jag och min man tillsammans med min goa vän ”Lalla” testat en ny grupp utav viner. Nämligen Portvin. Och jag måste säga, varför har man inte testat det tidigare i livet. Jag har druckit det vid ett enda tillfälle för ca 10 år sedan även då tillsammans med min man och ”Lalla med flera. Jag hade bjudit hem vänner till en exklusiv chokladprovning hemma hos oss. Då det serverades portvin till de goda chokladpralinerna. Jag var ju lite yngre då och inte särskilt intresserad utav söta viner som idag. Jag tror att portvin är något man lär sig dricka genom åren?.

.

Graham's Selection of Finest Ports

 

 Vi startade eftermiddagen med att servera en enkle middag som bestod utav lammentrecote, vit tryffelrisotto och rödvinssås. OMG vilken god risotto! Min man är en duktig hemma kock till min belåtenhet. Denna risotton kommer vi att göra om flera gånger! Recept kommer inom kort.

.

146-tile

 

 Och vid 17,00 tiden kom min/vår vän ”Lalla” med söta presenter till barnen och mig. Vår lilla Lotta Pottansson fick också en stor påse med hundgodisar i vackert inslagna silverpapper. Lotta och ”Lalla” har blivit riktigt bra kompisar efter vistelsen hemma i Göteborg i höstas. Våra två älskade tjejer fick världens sötaste askar/paket med en vacker dricka och goda kolor till kvällens provning. Alla skall vi vara med och njuta av kvällen.

Graham's Selection of Finest Ports

 

055

 

.

 Här har ni kvällens provningspaket från Graham’s Vi testade 5 st olika portviner. Smaker Fine White, 20 Year Old Tawny ( den var klart bäst) , Late Bottled Vintage, Six Grapes, 10 Year Old Tawny.

Jag kan varmt rekommendera detta vinet från Grahm´s Selection of Fines Ports. Finns på beställningssortimentet systembolaget här.

.

179-tile

.

 Vackra vatten glas från Svenskt Tenn som jag fick i present utav bästa ”Lalla”

.

173

 

Med sina söta och fylliga egenskaper i dessa glasen, så ger det en djupare dimension och en större bredd när man ska kombinera olika ostar. Vi valde olika ostar med hög sälta och djup smak. Någon som var riktigt bra vad framförallt grönmögelosten som gorgonzola, roquefort och Saint Agur. Portvin passar även utmärkt till vällagrade hårdostar så som parmesan, appenzeller och gruyèer. Med hjälp av portvin till osten framhäver man den femte grundsmaken umami. Sötman i portvinet möter sältan och umamin i osten på ett trevligt vis, vilket ger ytterligare en dimension till smakupplevelsen.

.

Vi var nog eniga både jag, min man och Lalla som var kvällens gäst att portvin är något vi kommer att dricka i framtiden!

.

.

Kram/Carola

tii.majl - kopia

6 thoughts on “Graham’s Selection of Finest Ports

 1. Laila says:

  TACK så jättemycket underbara familjen Cedcrona för en magisk dag/kväll hos er. Dina fantastiska bilder talar för sig själv här. Kramar i massor …

  • Carola says:

   Tack själv ”Lalla”.
   Jag hade ännu mer bilder i kameran. Detta var bara några ut av alla härliga bilder från vår vin kväll. Det är så himla mysigt att ha dig här på besök. Alla i familjen älskar dig ”Lalla” (och då liten Lotta- NIsse också).

   Vi ses snart igen.
   Kram Carola

  • Carola says:

   Grattis till vinsten!
   Denna tavlan ovan är större. Men den finns i många olika storlekar.

   Stor kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *