MANDELBULLAR

Mandelbullar

 

V Ä L K O M M E N   F A B   F R E D A G

.

OMG, vad denna veckan har gått fort. Att det är fredag redan är helt otroligt. Herre gud, denna årstiden äter man ju hela tiden. Eller hur?!. Jag har bakat två gånger denna veckan och mer kommer det bli. För vi äter upp dom i samma tempo som jag bakar, hihi. Jag tänker att ni kanske också vill ha lite nya goda recept på bullar ni kan baka.

Idag vill jag bjuda er på mitt nya recept på mina super goda Mandelbullar.

 

Mandelbullar

 

Mandelbullar

 

Mandelbullar

7 1/2 dl Mix från Sempers eller vanlig vetemjöl
1/2 dl strösocker
150 g smör, rumstempererat
25 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
2 msk hela kardemumma
Fyllning:
100 g mandelmassa
1/2 dl sötmandel flan
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Gör så här
Lägg Mix el vetemjöl, socker, smör, kardemumma och smulad jäst i beredningsskålen till matberdaren. Kör det till en smulig massa. Tällsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.
Kör mandelmassa och mandel i mixern till smulor. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn och platt  stor pannkaka. Rulla mandelmassa till ett långt snör. Lägg den sedan i början av den platta degen. Vik sedan en kant över mandlmassan och rulla i hop hela degen till en rulltårta. Skär degen i två centimeter breda remsor. Lägg sedan dessa små bullar i en form. Låt jäsa i formen i ca 10 minuter. Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Strö på pärlsocker.  Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter.
.
.
Ha en fin morgon så ses vi lite senare idag! 
KRAM
.
.
Psst! Ett litet tips bara. Ni är några söta läsare som undrade om  dörrmattan från Ulrica Hydman Vallien fanns i andra färger som röd tex. Här finns den att köpa! .
.
.
.

6 thoughts on “MANDELBULLAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *