FILMMARATON

Paddington.

.

.

.

Tjing!

Vissa dagar är det så skönt att bara leva i nuet och ta det riktigt lugnt. Denna helgen har vi njutit av filmer. Just nu så går det så mycket bra på bion samt så har det släppts en hel del bra filmer. Men för liten så har det varit solklart att gå på biopremiären utav Paddington. Den var en höjdare måste jag säga. Vilken mysig film, en riktig familjefilm faktiskt! Jag kom ihåg Paddington när jag var lite. Den där söta blå rocken och den röda hatten. Jag och liten ger den full pott i poängskalan!

.

Men för oss vuxna så blev det dom två först släppta Beck filmerna i denna helgen som blev våra höjdare. Vi gillar ju svenska kriminalserier och framför allt Beck. Den första filmen heter rum 302 och handlar om en ung kvinna som hittas strypt på ett hotellrum i centrala Stockholm. Martin Beck och Gunvald Larsson utreder fallet där spåren leder åt flera olika håll – från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt får de tampas med en ny polischef och Martin måste vänja sig vid det faktum att hans dotter dejtar en polis. Här kan ni se lite smakprov på denna film:

.

Den andra filmen i Beck serien heter Familjen. Och den handlar om en ökänd gangsterboss som blir skjuten av en prickskytt i sitt hem och dör i närvaro av familjen. Beck-gruppen kartlägger alla hans fiender, vilket visar sig vara större delen av Stockholms undre värld, och hittar också en koppling till en tvåbarnsmamma som blivit ihjälkörd på en parkeringsplats i en förort. Under utredningsarbetet fördjupas också Gunvalds kontakt med änkan Charlotta.

 

Vi ses i morgon!

KRAM

One thought on “FILMMARATON

  1. Therese says:

    Oh, Paddington har vi siktat in oss på också. Såg trailern sist vi var på bio och den verkade både rolig och mysig så den får det nog bli nästa helg bör jag är ledig. Kul att vi även verkar ha samma filmsmak, hihi.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *