ETT MÖTE MELLAN PHILIPPE STARCK OCH IKEA

 

Bilden som inspirera mig just nu. Här ser ni lampor från Philippe Starck som är en av mina favorit designer. Jag har tänkt att köpa några av hans lampor bla till vårt hem under vintern, men kan inte riktigt bestämma mig vilken och var.

..

Tjing Alla Sköna Bönor!

Jag hinner inte riktigt med bloggen just nu som ni nog märker. Idag har jag varit iväg till Ikea (vilket jag mycket sällan brukar hitta något bra) Men idag hittade jag en riktigt bra taklampa till vårt sovrum, pics på vårt sovrum kommer senare. Jag är inne på att ändra lite på vår stil här hemma. som jag tror att jag tidigare har nämnt för er. Och bilden ovan inspirerar mig mycket till det. Det är något åt detta hållet jag skall forma fram här hemma. Gillar kontrasterna mellan gammalt och nytt. Det är just den lekfullheten jag vill skapa fram här hemma. Philippe Starck har gjort mycket intressanta hem genom åren, och dessutom så bor han i ett mycket lekfullt och vackert hem som jag stor gillar!. Det var med i 25 nya hem för ett tag sedan – inspiration säger jag bara!

Som ni såg i ett tidigare inlägg här på RofK så har vi gått och köpt oss en ny stoooor svart Tempur säng med elmotor (pansionärsvarning!) Men gud vad skönt vi har det om kvällarna när vi hissar upp våra trötta fötter högt och ryggläget är så där helt perfekt (inga kuddar som säckar i hop). Men till denna ljuvliga säng har vi i dag hittat en perfekt stor snygg taklampa på Ikea. Och det leder till att vi måste byta både sängbord och sänglampor så klart. Och denna lampa ni ser ovan är jag inne på att köpa till vårt sovrum, skulle passa perfekt till taklampan och sängen. Jag har också en vision om att måla om hela sovrummet vitt igen fast då med en svart förhöjd sänggavel i huvudändan om ni förstår vad jag menar?! Skulle kännas lite maffigt. Såg det på ett hotell som vi var på i Köpenhamn förra våren. Det var riktigt maffigt! 

 .

Hur som det är många tankar som snurrar hos mig nu. Skall försöka hålla er uppdaterade så gott jag kan. Men det är svårt att få ner det i text. Och ibland klarnar det bättre när man får ner det i text, hihihi!

.

Sedan har jag en annan ide också. Och det är att sätta ut lite kläder, citat tavlor ”Andy Worhol” mm som jag ev tänkte göra en bloppis här på RofK. Kanske är det någon som är intresserad av något här hemma, nu när jag skall ändra om en del under vintern som kommer?! Lägger ut pics senare i veckan bla. Det kan ju hända en del nu när det nya tar form?!.

Nu måste jag fixa lite gott te och krypa ner i mina goa säng och läsa i min spännande bok. Åhh vad jag tycker det är mysigt att läsa bok, man slappnar av så skönt på kvällen med en god bok – vilket leder till en godare sömn tycker jag.

.

Ses i morgon!

.

KRAM

11 thoughts on “ETT MÖTE MELLAN PHILIPPE STARCK OCH IKEA

 1. mrs Sessan för Lifestyleblogs.se says:

  Alltså, jag räcker upp en hand & säger tjing pax för citat tavlor om du säljer dom. Jag får inte tag i dom här i Norge & har en plats dom kunde vart utsökta på 😀

  För övrigt älskar jag den översta bilden & stämningen den förmedlar <3

  Natti natti finaste

 2. Ninna.... says:

  Hej hopp!!Yes,yes jag vill väldigt gärna køpa dina Andy Warhol tavlor om dom är till salu..tjohoo..Have a nice day….

 3. Eva says:

  Lite typiskt när ny årstid kommer på intågande då vill byta och fixa hemma. Samma här.
  Älskar kartells lampor och kommer absolut handla en snart. Bordslampa. Nu finns det så många nyanser och färger… Svårt att bestämma mig.
  Nyfiken över att se vad du handlar på stora varuhuset.
  Ha det mysigt..
  Ps ligger också i sängen nu med ipaden. På våra stora kuddar jag handlat 50×90 gött.

 4. Miss Tess says:

  Du har grym smak. Så himla kul med hemmafix, glädjer mig att se resultatet.

  Hoppas ni har en bra start på nya veckan. Nu är vi på Legoland och har bästa vädret men får blogga om det i efterhand.

  Kraaam

 5. Maria - Wikers Liv says:

  Hej där! Stämmer det att jag såg något bekant i senaste numret av Sköna Hem, som kom i lådan idag? 😉
  Visst vill man ändra om ibland? Jag har gradvis ändrat under de senaste åren, och kommit i mål, nu i nya huset. Har hittat min personliga stil, hoppas jag, så jag slipper ändra allt för mycket 😉
  Jag befinner mig på Bransjukhuset sedan en vecka tillbaka, där vi har höj- och sänkbara sängar… 😉 Skönt när man vill sitta i sängen och blogga haha!
  Ha det gott!
  Kram /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *