Ett fantastiskt Julbord på Sjömagasinet i Göteborg

Igår var jag på det absolut bästa julbordet med det absolut bästa arbetskamraterna på Sjömagasinet i Göteborg den kända och exklusiv restaurang vid Klippan på Södra älvstranden i Göteborgs hamninlopp, som drivs av Ulf Wagner. Restaurangen som öppnades 1984, drevs från mars 1994 av den kände krögaren Leif Mannerström och dennes kompanjon Lars Ahlström. 2010 såldes den till Ulf Wagner och Gustav Trädgårdh. Men för några veckor sedan så såldes den anrika restaurangen igen till krögaren Mats Sjölander som idag är med och driver restaurangen Kometen. Men bytet äger inte rum förrän i vår. Så det var lite extra kul att få vara med här ikväll innan ägarbytet.

Det var ett fantastiskt julbord vi möttes av med traditionella läckerheter och efterlängtade delikatesser från havet. Här serverades det många varianter av lax, färska räkor, rökta blåmusslor. Med eld i öppna spisen öppnade vi upp julbordet med att bli serverade med dopp i grytan, det kallar jag smakfullt! Något som jag verkligen gillade här på Sjömagasinet var att det hade ny manglade vita dukar på borden. Det är sällan man ser vita dukar på borden i Sverige, åker man utomlands så förekommer det ofta. Här var det riktigt bra service också, mycket personal som var smidiga, duktiga och höll nivån hög. Något jag tyckte var extra roligt var att båda kockarna Wagner och Trädgårdh var med ute i restaurangen och hälsade gästerna välkomna. Proffsigt och smakfullt är ordet för restaurangen!

Dessertbordet var helt oslagbar med sin fantastiska marmelad godis som klart är ett måste för mig på ett julbord ? För ni visste väl att vi inom tandvården är värst på att äta sötsaker ?

Njut lördagen vänner!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *