Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Vi bokade en färja över till Polen med Stena Line. Vi åkte från Karlskrona över till Gydinia i Polen. Från färjan tar det bara 25 minuter till campingen Sopot 34. Det är väldigt smidigt och bekvämt att köra husvagn till Sopot i Polen eftersom man inte behöver köra så mycket bil och husvagn i Polen.  Vi bokade en djurhytt med havsfönster. Direkt kl 20,30 serverades en  all inklusive middag som vi hade bokat i förväg, här serverades både kalla och varma rätter samt dessertbuffé. Sedan gick vi och shoppade lite ombord så klart innan vi gick och la oss för att få en nattsömn och sedan vakna upp i Polen kl 07,30. Riktigt trevligt och smidigt transportsätt när man har barn och hund.

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Efter 25 minuter resväg från färjan så har vi nu anlänt på Sopot 34. Här på bilden ovan kan ni se receptionen till campingen och toaletterna samt duscharna. Här är det bemannat från 8,00 på morgonen till minst 21,00 på kvällen. De är både vänliga och enkla att ha med att göra. Det ringer taxi och hjälper till med saker runt om kring för att gästerna ska trivas. En natt hade det ösregnat och det var rätt mycket vatten ute på vissa ställe bland husvagnarna, det tog personalen hand om mycket snabbt med både skrapor och skyfflar, vilket tyder på snabb service och att campingen hålls efter. Tycker att det är mycket trivsamt och tryggt här på alla sätt! Om jag ska vara ärlig så hade jag lite tvivel om säkerheten här i Polen, men det ska jag vara tydlig med, att här i Sopot 34 är det mer säkerhet på campingen än vad det är i Sverige! På natten var det bemannat med vakter som såg till att allt var lugnt och fint på campingen. På kvällarna efter kl 22,00 var det helt tyst på campingen. Det var mycket barnfamiljer och surfare som bodde här. Det var absolut inget drickande på campingen som det kan vara i Sverige har jag tyvärr fått erfara. Jag skulle med 100% rekommendera detta ställe varmt om man vill ha en camping som ligger på bästa läget här i Sopot vilket detta gör då den ligger mitt på strandpromenaden in till stan. Den har en egen strand bilder kan ni se nedan.

Vad finns det på denna camping?

Här finns det en kiosk med allt man kan behövas äta om man blir sugen på något gott. Här finns det flera food truck som säljer olika läckerheter från havet, en som säljer hamburgare, pomfritt mm (mycket gott). En glass vagn och en nagel/fot truck i mycket hög klass (se nedan). Egen strand, gratis duschar som ingår i priset och ett gemensamt kök där man diskar (dock så är det ont om varmvatten just i köket, men det finns i duscharna)

Priset på campingen och vad ingår i priset?

Här i Polen tar det betalt efter hur många ni är i bilen. Vi var 2 st vuxna och 2 st barn samt en hund med bil och husvagn. För det betalade vi ca 220 kr/natt. Här ingår då el, gratis duschar hur mycket ni vill och det var rena och städade duschar!.

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Huset ni ser bakom som sticker upp det är spa anläggningen Mera Spa som ni kan se i tidigare inlägg här och här. Det är alltså ett stenkast från campingen så hit kan man gå och köpa lyxig och billig frukost som man kan avnjuta i deras restaurang eller ta med till campingen.

På denna camping finns det flera stugor samt husbilar och husvagnar och dem står tillsammans. Men längre in i på campingen lite mer bakom så finns det ett stort område med bara tält för dem som vill tälta här. Även på det området så var det mycket lugnt och tryggt upplevde jag av det jag såg!

På Mera Spa som ligger bredvid campingen köpte vi lunch mitt på dagen (den öppnar kl 13,00) och för en portion här ovan betalar man 70 kr. En drink kostar ca 30-40 kr vilket kan vara riktigt trevligt att gå hit på kvällen och ta sig ett glas eller två. Mera Spa är öppen för alla att besöka även om du inte bor på hotellet.

Här på campingen vet dem vad en  Instagram glass är för något <3

Här ovan visar jag det lilla torget som är byggt på campingen som en mötesplats, den ligger strax intill strandpromenaden. Tycker det är så rätt med food truck speciellt när det kommer till skönhets bilen 🙂 Om ni besöker denna camping eller om ni bor i Sopot så tycker jag verkligen att ni ska besöka denna salong på hjul! Hon är den gulligaste, raraste och duktigaste kvinna jag kan tänka mig i denna bransch.  Vilket driv och vilja det är i henne.

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

Här kan ni skymta våran pärla, 1a parkett till kiosken till barnens glädje!

Här är campingens strand, Sopot 34 och går man längs med den här stranden så ligger barer och restauranger som ett pärlhalsband bort till den kända piren Molo som det bara tar 10 minuter att gå till  Bättre läge än så här kan det inte blir, det är riktigt bra camping måste jag säga! Och hit kommer vi att återvända det är en sak som är säkert! Men nästa gång kommer vi förmodligen att åka runt i hela Polen och campa <3

Adress: Bitwy pod Płowcami 55
81-701 Sopot
Polen

 

13 thoughts on “Att campa i Polen är riktigt bra och billigt

 1. Jessica says:

  Så fint det ser ut. Vi har varit i Sopot flera gånger, dock aldrig campat men det kanske man skulle prova. Var platserna tillräckligt stora för att ha förtält uppsatt?

 2. Carola says:

  Hej! Ja det va riktigt fint och bra! De fanns större platser där tältet får plats. Vi tog en liten plats för att hamna nära receptionen och kiosken. Man får gå in och välja plats skälv efter tycke och smak.

  • Carola says:

   Hej Eva.
   Ja man kan stå med husbil här också.
   När vi kom tillbaka till Campingen andra eller tredje dagen efter en utflykt så hade vi fått ett par från Skåne i husbil som grannar.

 3. Elin says:

  Tack för fina bilder å bra tips! Ser väldigt fint ut! Bokade och betalade ni hemifrån eller bara droppade ni in?
  Mvh Elin

  • Carola says:

   Vi bokade in allt hemifrån det lönar sig i priserna att man förbokar. Jag tänker skriva mer ingående om hur ni kan boka billigast och vad ni kan tänka på. Fick höra från andra som var där som hade betalat mycket mer, skriver om det i dagarna, lovar!
   kram

 4. marie apoy says:

  Hej
  Skulle vilja komma i kontakt med er för att göra en bokning nu till sommaren vi är tre husbilar och vill komma onsdagen den 27/6 vänligen hör av er.
  Mvh
  Marie

 5. Robert says:

  Har vart här nu i 5 dagar och det var mysigt och trevlig personal. Men måste bara varna för spa meds frukåst för den kostar nu mer 80 slotty för vuxen och 40 för barn så för 2 vuxna och 4 barn blev det 800kr för frukost så fick en smärre chock. Men går man ut på strand promenaden åt andra hållet så finns det frukåst buffé för 40 slotty. Inte lika fin men helt klart värt pengarna. Sen har dom tagit bort kiosk vagnen så finns bara matvagnar och glass och skönhetsvagn. Men det var toppen mat. Måste säga att så gott som all mat vi åt i Sopot var bra.

 6. Jan-Åke Stegå says:

  Hej.
  Jag undrar vad för typ av eluttag de har till husbilar och husvagnar på campingarna i Polen. Passar våra svenska vanliga jordade och de ”blå” eu-kontakterna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *