Krönika 2016

 

Detta året har varit minst sagt händelserikt! Jag med familj startade året med att flytta till vårat drömboende, en ombyggd arbetsförmedling som blev lägenheter i mars månad 2016. En lägenhet med högt till tak (5 meter) och en spännande planlösning i etage. Att få vara med att göra inredningsvalen som golv, kakel, dörrar och allt annat är en dröm för mig. Om man som jag är mycket inrednings intresserad så är detta en dröm! Om jag får vara så brutalt ärlig och uppriktig så är detta mitt drömboende. Jag bor centralt, nybyggt, inget ägande (vilket är inga lån) och allt det innebär maximal frihet, och lägenheten är exakt som jag vill ha den. Jag trivs så himla bra här!!

 

Krönika 2016

Här delar jag med mig av lite bilder från en riktigt trevlig bloggresa som jag åkte på i Maj 2016 med Stena Line, vi var några bloggare som fick njuta av Polens riviära. Vi besökte fina Restaurangen  Bulaj Artur Moroz som är vackert beläget på södra stranden av Gdanskbukten där kockarna lagade vår mat på stranden med oss, restaurangen är en av de äldsta restaurangerna i Sopot.  Vi fick även en fin segling med Premium Yachting i Sopot bukten till Gdansk där vi avnjöt en fler rätters middag på restaurangen Szafarnia 10 som ligger på kajen där vi lade till i den vackra staden. För nu visar jag det bästa med hela Polen om ni frågar mig. Bialy Krolik är en häftig restaurang och att kliva in på det lilla hotell(Quadrille) och restaurangen är som att kliva in i en modern, designad, stilren Alice in Wonderland i ett och samma hus. Hotellbyggnaden, även den häftig och smakfull, döljer gärna vad som vänta bakom stängda dörrar. Allt är sofistikerad och overkligt, som om rakt ut av en dröm. Schackbräde golv, färgglada väggar, och tjusiga ljuskronor – allt detta bidrar till atmosfären av ett fantastiskt äventyr.
Vi besökte den lokala restaurang, Bialy Krolik (The White Rabbit). Maten var oerhört god. Kuslig syn att förbereda traditionella rätter är görandet av unga huvud Chefen, Marcin Popielarz, som vunnit erfarenhet utomlands i Michelin-tilldelas restauranger. Quadrille är en plats för fantasifulla gäster som vill upptäcka något nytt. För folk med fantasi i behov av inspiration, som värderar originalitet, samt komfort och lyx.Och en av höjdare upplevelsen var nog ändå när vi besökte den otroligt fina restaurang White Rabbit som vi åt en sjurätters avsmakningsmeny här.

Senare åkte jag på en mor och dotter shopping resa till London där vi besökte Harry Potter och allt annat som är värt att se för en tolvårig tjej. Även den resan njöt vi av god mat på olika restaurnager. The Bloomsbury hotel var faktiskt också en höjdare, detta stället hittade jag tack vare ett tips av en av er läsare. När vi kom fram till London satte vi oss på hotellets resturang Dalloway terrace och avnjöt varsin kopp afternoon tea på uteserveringen där vi avslutade alla våra dagar i London. Detta är bl a en resa som har gjort mitt(och min dotters) 2016.

Och en till av höjdarresorna under året gjorde jag med hela min familj, och det var ännu en gång tillsammans med Stena Line här om veckan. Vi åkte ut med båten till Tyskland och gick på den stora julmarknaden i Lübeck. Vi hade bokat julbord ombord så det var en resa i njutningens tecken från första stund vi klev ombord till vi klev av. Härligt minne som jag verkligen rekommenderar er att göra nästa år!

Krönika 2016

Som ni redan vet så är mat en stor passion hos fröken Karma. Här delar jag med mig av lite bilder på maten som visats under året 2016 här på bloggen, allt från restaurangbesök,  middag hos vänner, middagar här hemma, recept Gormet klubbens middagar och mat bloggresor.

.

.

Detta är ett år som det har hänt mycket i mitt liv kan man säga! Jag har varit med och byggt upp vårt drömhem från grunden, flyttat, avslutat ett jobb, sökt studier och kommit in på skola plus en del resor och andra mysigheter.

Med detta vill jag tacka er läsare som varit med mig under året 2016 som har gått! Jag hoppas ni följder med mig nästa år 2017 också då mitt liv som student börjar och en hel del annat som kommer att hända!

.

Stor kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *