Hemmagjord saltlakritskola

Hemmagjord saltlakritskola

 

Hemmagjord saltlakritskola

.

Jag bara toook älskar denna färgen på Moccamaster i copper. Färgen skiftar lite i rosé och känns så där härligt lyxig där den står bland allt vitt och stål i vårt kök. Det känns lite roligt att våga bryta av med denna färg. Helt klart årets bästa present från mig själv till mig själv! Denna färgen på Moccamaster finns endast att köpa hos Bagaren och Kocken här.

 

Hemmagjord saltlakritskola

 

Hemmagjord saltlakritskola

 

Hemmagjord saltlakritskola

 

Hemmagjord saltlakritskola

(man måste ju få provsmaka, eller hur hehe)

.

.

 

Du behöver

3 dl socker, 1 dl mörk sirap, 3 dl vispgrädde, 3 msk kakao, 3 msk lakritspulver från Lakrits Fabriken, 1/2 msk lakrits salt, 1 st citron endast skalet, Granules från Lakrits Fabriken.

.

Gör så här

Klä en form med ett bakplåtspapper. Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning med träslev. Tillsätt kakaon när sockerblandningen blivit jämn. Koka nu tills blandningen blivit lite rinnig. Droppa då lite av blandningen i vatten och gör ett ”kulprov”. Om kulprovet blir bra ta då av kastrullen från plattan och låt svalna en aning. Tillsätt lakritspulvret och lakritssaltet och blanda ordentligt med en visp. Häll kolablandningen i formen och strö till sist över citronraspen och lakris Granules. Ställ in formen i kylskåpet och låt stelna. Tag sedan ut den stela kolan och skär i önskad storlek och slå in i bakplåtspapper för den kolan.

.

Lycka till!

Kram/Carola

One thought on “Hemmagjord saltlakritskola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *