Sjuan 3107 Framsidesklädd

Sjuan 3107 Framsidesklädd

 

Den klassiska stolen Sjuan, eller Serie 7TM är designad av Arne Jacobsen 1955 och är den överlägset mest populära och sålda stolen i Fritz Hansen’s sortiment, och kanske även i möbelhistorien. Sjuan är en vidareutveckling av MyranTM med sin formpressade fanér. Stolen är den produkt i Fritz Hansen’s sortiment som finns i flest utföranden och valmöjligheter.

 

Sjuan 3107 Framsidesklädd

 

Sjuan 3107 Framsidesklädd

 

Sjuan 3107 Framsidesklädd

 

god9

 

Sjuan 3107 Framsidesklädd

 

god10

.

.

.

Hej,

Nu har jag gått igång på inredning igen:) Har just klickat hem världens coolaste poster. Sedan så har vackra Sjuan 3107 från Fritz Hansen fått flytta in som i ett noga utvalt utförande, svartfärgad ask med framsidesklädsel i det exklusiva lädret Extreme valnöt. Jag är tokig i vackra stolar i fin design. Men mest är jag nog intresserad av allt som Arne Jacobsen har varit inblandad i. Och bakom denna vackra skinn stol som nu står i ingången till köket och ner till hallen är extra speciell då det finns en historia/minnen bakom den då jag fick den igår etermiddag.

.

Här hemma är grunden och nästan allt bara obruten vit. Det var det som var meningen att lägga grunden kritvit och utifrån det lyfta in färg lite försiktigt. I går tog jag in denna svart/brun stol för att göra en kontrast och göra hemmet mer karaktär fyllt. Jag har två svarta lampor som skall köpas på sikt också för att lyfta fram formerna mer i allt det vita. Dessutom så har vi en skiss på en hylla som jag har ritat. Det är dock ett större projekt så den kommer nog att byggas efter sommarn skulle jag tro. Hyllan går i samma linjer som de övriga väggarna som har en lutning, en känsla av harmoni. Jag gillar när rummen flyer i hop och  alla rummen skapar mer eller mindre än känsla och enhet.

.

I kväll hade jag tänkt att åka till ICA Maxi och köpa ett fikonträd som dem hade bra priser på såg jag här om dagen. Jag köpte ett fikonträd här om året men den var lite halvsvår att sköta hade jag för mig? Kanske bättre tur denna gången?

.

Vi ses

Kram/Carola

 

One thought on “Sjuan 3107 Framsidesklädd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *