Höganäs Bryggeri

Höganäs Bryggeri

 

Höganäs Bryggeri

.

.

.

Tjingeling vänner igen!

Idag visar jag er den utlovade besöket på Höganäs Bryggeri. Jo det är så att jag 41 år gammal och aldrig har gillat öl tidigare. Jag har tyckt att det smakar beskt och jag har håll mig strikt till vin och champagne. Min man har sagt att det är skillnad på ”ful öl, och fin öl” jag har liksom redan bestämt mig. Jag drack några billiga massproducerat öl på stadshotellet i min ungdom och där av så bildade jag min uppfattning av att öl är inte gott.

Här om veckan åkte vi ner till vårt älskade Skåne och besökte Höganäs Bryggeri som ligger strax intill Magasin 36 som dem flesta känner till. Och jag säger att det besöket glömmer jag aldrig! Vi fick en mycket trevlig privat guidad visning i bryggeriet av Magnus som verkligen hade passion för sitt bryggeri. Jag smakade på ett utav ölen som var porten till min nu mera positiva syn på öl. Det var ett öl med chilli. Den var balanserad och mild men ändå med ett viss sting i eftersmaken. Ölen kändes ren och balanserad i smaken. Chillin hade dem tagit i från Holy Smoke BBQ, mer om den restaurangen kan ni läsa här i ett tidigare inlägg.

 

Höganäs Bryggeri

.

Godaste ölet jag någonsin druckit i hela mitt liv. Jag trodde inte att jag gillade öl innan jag testade denna från Höganäs Bryggeri, i denna öl så har dem blandat i druvor från min favorit vingård, Arilds vingård. Jag säger bara det, den är helt oförglömligt god. Jag skulle nog beskriva den fruktig, blommig och läskande.

.

Höganäs Bryggeri

.

Här har ni några utav deras ölsorter som finns att köpa här nere i Höganäs Bryggeri. Om ni besöker Höganäs så måste ni ta en sväng hit, klart värt ett besök! Det ändrade min syn på öl helt. Men om ni inte åker hit i vår/sommar så kan ni beställa några på systembolaget här.

 

Höganäs Bryggeri

 

Höganäs Bryggeri

 

Höganäs Bryggeri

.

Här har ni lite utav den malt dem använder till att brygga öl. Och när denna malten har används klart så körs den upp till en gård i trakten som har lamm. Lammen älskar denna malt. Och när lammen är dags för slakt så görs det lammkorv till detta bryggeri. Det jag tycker är härligt här nere i Höganäs och Arild är att dem samarbetar och tar vara på varandras kunskaper och resurser. Det låter brutalt kanske men visst är det ändå rätt tänk dem har. Alla vinner och mår bra av detta. Denna lammgård han vi aldrig besöka när vi var nere denna gång. Dem har gårdsförsäljning för allmänheten också. Det får det bli nästa gång så klart!

.

Höganäs Bryggeri

.

Här setter dem etiketter på deras flaskor. Det var ju lite extra kul när hela bryggeriet var som en utställningslokal så ren och hygienisk den var. Många maskiner var jätte snygga och blanka. Det var inte så här man kanske föreställer sig ett bryggeri.

 

Höganäs Bryggeri

 

Höganäs Bryggeri

 

Höganäs Bryggeri

.

Vi testade många olika sorters öl och jag måste säga att detta är en mycket trevlig dryck och öl kan smak väldig olika.

 

Höganäs Bryggeri

 

Höganäs Bryggeri

.

Här ser ni en mycket nöjd äkta hälft:) Vet inte om han är lycklig över alla dessa goda ölen eller att hans fru faktiskt har upptäckt ölen vid 41 års ålder hahaha ……

.

102

 

134

.

Det fanns något för alla. Barnen drack cola och hunden åt lammkorv:)

.

.

.

Kram/Carola

.

.

Höganäs Bryggeri AB
Bruksgatan 36
263 39 Höganäs

.

One thought on “Höganäs Bryggeri

  1. Tackar för det tipset!:-) ser supertrevligt ut! Ännu ett ställe att besöka på våran skånetripp!! Kram Nettan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *