En enkel och snabb lunch

En enkel och snabb lunch

 

En enkel och snabb lunch

 

En enkel och snabb lunch

 

En enkel och snabb lunch

 

En enkel och snabb lunch

 

.

.

.

 

 

Hej vänner

.

Klimatfrågan kan bli vår tids största katastrof om vi inte sätter igång idag! Här om veckan så hade vi en försäljare på vårt jobb. Vi hade bokat in ett lunchmöte där försäljaren bla tar upp det här med klimattänk i samband med att vi hade beställt vegetarisk mat till allesammans. Och jag gillar verkligen kött det skall jag inte sticka med under stolen. Men det finns verkligen bra alternativ där ute i butikerna nu måste jag säga. För visst vill jag och säkert ni också ta hand om miljön. Det är ju den världen vi lämnar till våra barn och barnbarn. Jag har faktiskt minskat med köttmängden här hemma. Äter kött två till tre gånger i veckan max. Jag har testat dessa goda ovo-vegetariska bitar från Quorn flera gånger, och de är jätte goda. Dem kan jag start rekommendera!

.

Idag som ex har jag brynt dessa vego bitarna i smör tills de får en fin gyllenbrun färg. Sedan kokar jag linser vid sidan om i en kastrull. Bryner ner en påse med frysta grönsaker i samma panna som jag har stekt vego bitarna i (tillsammans). När linserna är klara häller jag av vattnet och lägger i dem i stekpannan och rör om. Sedan kryddar jag wooken med min egengjorda curry, salt och chilli häller på ca 1 dl vatten.

När jag lägger upp matens så serverar jag den tillsammans med baby spenat och honungs melon.

.

Maten går snabbt och enkelt att göra! Och det känns ändå gott att göra något för miljön när det finns så bra allternativ idagens samhälle!

.

Vi ses lite senare idag!

Kram/Carola

.

.

Psst! Ni har väl inte missat att det är Fettisdagen idag?!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *