Ett minijulbord

Ett minijulbord

..

Ett minijulbord

.julbord7

.

.

Godkväll vänner!

.

Har ni börjat laga och förbereda julmaten än? Här hemma har vi haft ett mini julbord idag. Vi har bla lagat en hel del vegetariskt i år. Det känns både gott och nyttigare för både kropp och miljön. För första gången så testade jag att göra Quornbullar och nuggets. Om 10 miljoner människor på jorden skulle byta ut kött en dag så skulle: 1, minska koldioxidutsläppen med motsvarande 2 438 varv runt jorden med bil. 2 kräver matproduktionen 23 kvadratkilometer mindre landareal. 3 spara 13 miljoner ton vatten. 4 konsumeras 885 miljoner färre kalorier. Det är enorma siffror man pratar om. Och jag lovar er, det blev väldigt gott och det kommer att bli fler gånger hemma hos oss. Det finns ett stort utbud ute i butikerna om man tittar runt på detta.

.

Ett minijulbord

.

Dessa quornbullar gjorde jag själv utav quornfärs. Jag blandade i några ägg, ströbröd och kryddor. Dem var enkla att rulla i hop, jag stekte dem gyllenbruna sedan gräddade jag dem i ugnen.

.

Ett minijulbord

.

Även korven är vegetarisk och väldigt god.

.

Ett minijulbord

 

julobrd10

 

julmat1

.

Så klart så fick jag in min egen stuvade kolsallad, väldigt enkel och god med bacon.

 

Ett minijulbord

 

Ett minijulbord

.

Jag använde mig av produkter från Quorn, är helt novis inom detta med vegetariskt men jag tycker att dessa produkterna håller en väldigt hög kvalitet. Nästa gång skall jag testa deras hamburgare som jag tycker ser väldigt goda ut på deras hemsida  där dom har fler recept och ideer.

.

Ett minijulbord

.

Nu är det dax att krypa ner under täcket och ladda upp inför slutspurten med julklappar och julmaten.

.

.

Vi ses i morgon!

Kram/Carola

One thought on “Ett minijulbord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *