Viktigaste rummet


Rummet där du behöver få hämta härlig energi

Vilket rum är det första rum du troligtvis besöker när du vaknat? Och vilket är det troligtvis att du besöker innan du kryper ner i sängen? Jo, badrummet. Badrummet är en sfär där du troligtvis spenderar mest tid för att göra iordning dig, för att få en avslappnad stund eller för att hämta lite energi. Aldrig har man nog känt sig så naken som i ett badrum så det är viktigt att man lägger ner tid för att planera ett riktigt bra, modernt badrum, där man känner sig bekväm även när man blottar sitt allra enklaste och naknaste jag.

Det fina med badrum är att de totalt kan bryta av till andra rum i ditt hem, som att komma in i en helt ny miljö av lyxig interiör, blanka ytor och svagt spelande klassisk musik. Tänk att få överraska dina gäster med att få en wow-känsla när de kommer in där under en middag. Eller föreställ dig att du själv kommer hem efter en lång dag på jobbet, barnen är i säng, hunden rastad och disken är fixad. Nu ska du ta hand om dig själv. Du går in i badrummet, tänder lite ljus. Dämpar belysningen och häller upp ett bad. Från högtalarna kommer lågt spelande klassisk musik och du glider långsamt ner i det på gränsen till för varma vattnet. Sedan ligger du där och hämtar välbehövd energi och känner hur kroppen mjukas upp och du kan gå igenom tankarna, en och en, och kanske till och med lösa några världsproblem. Badrummet är en fristad, där ingen stress ska behöva finnas. Och därför är det viktigt att man väljer miljön med omsorg, inga blinkande lampor som stressar upp, inga vinklar som är svårstädade så att smutsen kan gro eller bakterierna sprids. Man ska kunna känna sig fräsch när man kommer därifrån. Det ska finnas förvaring som gärna sväljer det mesta man behöver, från allt till tandborstar till stora nytvättade och väldoftande handdukar. Det ska finnas speglar som är varmt upplysta och som ska ge all belysning man behöver för att t.ex. raka sig inför det där stora affärsmötet, eller lägga make up för den sena kvällsmiddagen. Man ska kunna aningen ta en välförtjänt dusch eller ett långt bad utan att känna sig exponerad, utan snarare trygg och bekväm. Oavsett hur du väljer att inreda ett modernt badrum, så var noga med att tänka på de där detaljerna som gör en vanlig toalett just till badrummet med det lilla extra, det kan bli en otroligt skillnad!

One thought on “Viktigaste rummet

  1. Magda-lena says:

    Ditt badrumm ser mycket rymligt och öppet ut! jag skulle tillägga lite gröna krukväxter faktiskt. Det kunde pigga upp även ett sånt rum som badrumm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *