Ugnsbakad lax med ramslöksblommor

Jag har ett litet ställe utanför Götene där jag plockar min ramslök och ramslöksblommor. Dom är godast att äta färska men jag har laggt in blommorna i 1-2-3 lag tillsammans med gräslöksblommorna från köksträdgården. Supergott att äta till grillat. Det förlänger tiden att avnjuta dessa vackra lökblommor.

Matlagning är en av mina stora passioner i livet. Jag lagar sällan efter recept. Jag låter mig inspireras av naturen, smaker och sedan leder det ena till det andra. Barnen vill att jag gör en kokbok till dom var. En kokbok med mammas recept. Jag bara skrattade och tänkte för mig själv, hur skulle det gå till? Jag har ju inte mått när jag lagar mat. Jag har ingen tidtagning i ugnen mm. Jag går rent på inspiration och känsla. Det är därför det ibland är svårt för mig att ge ut recept här på bloggen och instagram. Men jag har antagit utmaningen. Jag har sagt ja till att göra min kokbok till båda tjejerna. Och på så sätt kommer jag ha lättare att dela med mig av recept här på mina sociala konton. Min man har lovat mig att stå bredvid mig och ta tider i ugnen och måtta min matlagning (jag skrattar bara jag skriver om det här) Att måtta och ta tid i matlagning är som att sätta ett vilddjur i en bur istället för att låta den springa fritt i naturen. Men jag ska göra det. Jag har mycket matrecept som skall ner på papper, många smakupplevelser och vackra upplägg skall jag få ner känslan av, som sedan kan göras av mina barn. Min lilla tjej hon är fantastisk i köket. Hon lagar ofta och mycket mat. Hon har det där, det där som gör att man bara vet, kan räkna ut med smaker. Vad gifter sig med varandra. Hon är konstnärlig som jag. Mat är konst och det ska upplevas.

En kokbok kommer. Jag har haft drömmar om att göra en kokbok för barn. Mina barn har bakat och lagat mat med mig sedan dom föddes. Jag har många bilder och bra recept som skall förverkligas. Nu är det dags. Kanske blir det mer än till mina barn?

Gör en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *