Tips, priser på att campa på Tropical Island

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Ni är många som skrev till mig på Instagram, privata meddelande, husvagns grupper och på Facebook om priser och hur vi gjorde när vi bokade denna resa.

Det var en mycket enkel och smidig semester och relativ billig också. Vi tog med oss husvagnen till Tropical Island året om camping. Att tänka på när man åker till Tyskland på vintern är att här får man inte köra runt med dubbar på vinterdäcken och att husvagnen också ska ha året om däck/vinter däck. Annars så var det bara 4 timmars bilväg allt som allt från Göteborgs hamn till Tropical Island. Vi bokade färjan Stena Line ut på onsdag kl 18.45 där började vi genast vår semester med att sätta oss vid det förbokade bordet av en tre rätters meny ute på havet. Vi bokade den direkt vi gick på färjan (om man förbokar så får man garanterad bord och det är prisvärt) sedan hade vi bokat en djurhytt då vi reste med hund.  Hundhytterna ligger på plan 8 vid restaurangen (bra att vara ute god tid när man reser med djur då de bara har visst antal hytter för djur) Att resa fram och tillbaka med bil och husvagn med tre rätters mat på ditvägen och på hemvägen buffé (ät och drick så mycket du vill) för alla i familjen, sovhytt på båda resorna (djur hytt) Vi åkte ut den 27 dec och åkte hem den 1 jan och för detta gav vi 7 500 kr.

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Fast man har en gammal svensk Öggestorp husvagn så kan man njuta 😉 Vi dricker bubbel från KaDeWe och lutar oss mot våra Dior kuddar köpta på en tidigare resa till London 😉 Det är skönt att ha sitt egna att njuta i. Vi gillar verkligen det här med husvagnslivet! Älskar att luffa runt och bara upptäcka nya platser, nya länder och träffa nya människor. Men en av de största anledningarna är nog att jag gillar att sova i mina egna sängkläder, mina kuddar (tempur) koka mat i mina kastruller och stänga om mig och min familj när jag vill ta pauser från semestern och bara vila i mitt egna.

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Denna gratis bussen åker mellan campingen och ”badhuset” var 20 minut dygnet om. Även öppettiderna på Tropical Island är 24/7. Busstidtabell får man när man checkar in på campingen

När man checkar in på campingen så får man ett armband som har en kredit på några tusen var. Så man behöver inte ha med sig plånboken i badhuset utan man visar bara upp armbandet som betalning som du sedan när du checkar ut betalar på campingen. Barnen har också ett armband med en mindre kredit på.

Vi sov här på campingen i 4 nätter med entré – det gav vi 4 400 kr för. Vilket är ett super bra pris när. Man får entrén billigare när man bor här alltså. Vi träffade en familj som kom från Malmö när vi var här och de berättade att de betalade runt 1600 kr för sin familj att komma in över dagen ( de var två vuxna och tre barn). Så jag förmodar att det var ett mycket bra pris vi fick när vi bodde här!

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Om man inte har någon husbil eller husvagn med sig på resan så kan man bo här på campingen i dessa coola tälten eller så har dem fina stugor som man kan hyra också.  Campingen är stor och det finns allt från hotell till boende inne i Tropical Island. Men det är prisvärt att kolla upp paket priser!

Tips, priser på att campa på Tropical Island

Men om ni klickar in er här på Stena Line så har dem paket priser som tar er till Tropical Islands enorma kupol på 66 000 kvadratmeter stort semesterparadis. Här kan du boka bra paket för bra priser! Det finns semesterhus till att göra som vi kroka på husvagnen ( eller ta husbilen)  och ta färjan över till Kiel, så himla smidigt!

 

Om ni har några andra frågor ang denna resa som jag inte har tagit upp i form av priser, vart man ska boka, vad man ska tänka på eller något annat som ni undrar över för att ni ska kunna få en lika bra resa så är det bara till att fråga!

 

Adress: Tropical-Islands-Allee 1,
15910 Krausnick,
Tyskland

One thought on “Tips, priser på att campa på Tropical Island

  1. Karin Molin says:

    Hej! Kul att läsa! Vilken färja tog ni för att komma Göteborg-tropical island med bara 4 h restid? Tack för inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *