Mums! Något till midsommarhelgen/studenten/födelsedagen kanske? Eller bara till vilken dag som helst för den är så himla god! 🙂 De söta flaggorna har jag köpt på Lagerhaus.
.
.
Helloooo!
Tänkte att jag skulle bjuda er på lite mer söta recept. Om ni gillar choklad så är denna tårtan helt gudomlig. Jag har också testat att göra den med Marbou black och det nästan ännu godare. Men då tog jag bra choklad kräm mellan alla lagren. Vilket är en lyckoträff för er som gillar choklad! Här får ni grundreceptet så kan man testa sig fram lite.
.
Smarrig amerikansk chokladtårta
Tårtbotten
Ingredienser
8 ägg
3 dl socker
200 gram 70% choklad
5 msk kakao
2 dl glutenfri mjöl
2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 17 cm i diameter. (vilket du måste baka i denna formen två gånger för att få höjden på tårtan).
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Rör varsamt smeten slät. Ringla sedan ner den smälta chokladen. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt den nygräddade kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp för att kallna.
.
Maräng till gardering
Ingredienser
4 små äggvitor
2 dl socker
4 st droppar ettika
.
Gör så här
Vispa äggvitorn samt ettika poröst, häll sedan i sockret och vispa upp det till ett hårt vitt skum.
Efter att de två tjocka tårtbottnarna har svalnat så skär du dem mitt i tur. Då får du tre lager som du kan bre över med valfri kräm. Jag valde vaniljkräm på två utav lagerna och sedan bredde jag en chokladkräm i mitten (köpt färdig på den amerikanska avdelningen på ICA maxi).
Sedan när du monterat ihop tårtan breder du över tårtan med ett tjockt lager utav maräng smeten. Grädda marängen med en brännare tills den blir läckert gyllenbrun. (Se till att inte grädden smälter bara).
.
Lycka till!
Kram/Carola
Snygg, ser ut som en fin-Lomelino… : )
Åh den var både fin och ser supergod ut, jag är verkligen en chokladälskare 😉 Kram Suss
Ingen dålig tårta det där. Ser super smarr ut. Kram Anette