kungafamiljens paradis

714

 

699

 

 

  Hej måndag kväll

.

Kom hem sent i natt från den vackra ön Öland. Herre vilken midsommar helg vi har haft. Har nog aldrig skrattat, sett och ätit så mycket under en enda helg. Igår besökte vi bla Sollidens Slott i Borgholm där kungafamiljen har sitt sommarparadis. Det är verkligen en vacker välskött och fin trädgård. Sollidens vackra parker med dess prunkande blommor, träd och buskar.
Solliden är ett stycke kulturarv som man  känner mycket varmt för. Vi gick här i många timmar igår eftermiddag. Det fanns mycket att se.

Till slottsbyggnaden ansluter sig en vacker pergola, smyckad med klassiska skulpturdetaljer och omedelbart söder om denna ligger den italienska trädgården, en geometriskt anlagd renässansträdgård med höga tujor, buxbomshäckar och en mängd olika blommor. En bronsskulptur, föreställande Mercurius, pryder denna trädgård. Söder om italienska trädgården utbreder sig den engelska parken med vidsträckta gräsytor och inslag av flera sydländska trädarter, som plataner, cypresser och tulpanträd. Väster om italienska trädgården visar ett romantiskt vattenfall vägen till holländska trädgården, en gåva av Drottning Wilhelmina och anlagd av holländska trädgårdsmästare 1926.

Ett tips om ni besöker Solliden i sommar, så tänk på att ha gott om tid på er. För här vill man vara länge!

 

 

600

 

596

 

 En gårdagens: Tror inte jag har visat er denna ur söta blus som kommer från Chill Norway. En riktig söt sommarblus, ett perfekt reseplagg som aldrig blir skrynkligt. Det är ett underbart svalt material och helt skrynkelfritt.

 

608

 

575

 

578

 

 

619

 

638

 

599

 

664

 

668

 

 Jag och min rosblus passar perfket i kungafamiljens semesterparadis:)

.

656

 

705

.

 Är det någon som kan mycket om blommor här inne? Undrar verkligen vad de vackra lila och vita blommorna heter. De är så vackra som tagna ur en saga.

.

614

 

658

 

708

 

Här I Paviljongen, som byggdes 1992 visas varje sommar nya utställningar på aktuella kungliga teman och i Paviljongens slottsbod kan man köpa presentartiklar från ett unikt sortiment. Jag hittade bla ett vackert blå/vitt porslin jag kan tänka mig.

.

691

.

.

 Ha nu en härlig fortsättning på dagen! (själv ska jag gå och lägga mig tidigt i kväll) Det blev inte så många timmar sömn i natt:)

.

Kram

Sollidens Slott AB
Sollidens Slott
387 92 Borgholm‎
Tel: 0485-153 56

6 thoughts on “kungafamiljens paradis

 1. Ljuva Magnolia says:

  Härliga bilder från vackra Solliden, och du är supersnygg i den fina blusen.
  Tror blommorna är ”jättelök” eller Allium nänting tror jag de heter, så vackert det var med ett helt fält av dem 🙂

  Fortsatt mysig kväll till dig,
  kram Catta

  • Carola says:

   Tack snälla du! Det måste jag kolla upp. Blev så himla förälskad i dessa ljuvliga blommorna.

   Stor kram Carola

 2. Lena - gott för själen says:

  Ja visst är det härligt på Solliden. Var där förra sommaren. Verkligen en avkopplande oas. Jag blir alltid så fascinerad över så perfekt skötta trädgårdar. Inte en millimeter fel, liksom. Jag är absolut ingen blomexpert, men jag tycker det ser ut som Allium. Lite svårt att se på så långt håll dock.

  Kram Lena

  • Carola says:

   Verkligen en avkopplande oas. Har du besökt deras kaffe? Också en oas i sig med massa god mat och fika. Vi tog en sväng dit också:) Tack för blomtipset!

   Kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *