När man har stort matintresse och familjen önskar sig olika rätter så kan en kväll se ut såhär hemma hos oss ?
Igår kväll så önskade sig vår stora tjej Halloumiburgare, vår lilla tjej bara massa Halloumi med varm Pak choi och fröer, min man ville ha vitlöks gratinerade blåmusslor med persilja och färska räkor, medans jag ville ha smörstekt torskrygg med varm morotssallad, smörstekta brysselkål och brysselkålschips med massa god rödbetsvinägrett.
Ni måste göra denna fantastiskt goda vinägretten, här kommer receptet:
1/2 rå rödbeta
1 schalottenlök
1/2 dl vit balsamvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk strösocker (obs går att göra utan)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
Gör så här:
Skala och riv rödbetan. Skala och finhacka löken i riktigt små bitar. Blanda löken med vinäger, senap och ev socker. Krydda med salt och peppar. Häll i oljan under kraftig vispning. Späd med vatten för att få en tunnare konsistens. Blanda i rödbetan. Klar att servera till torsken.
Och istället för potatis till fisken så skalade jag morötter i remsor med potatisskalaren, la upp dom på en plåt och droppade olja över och massera in oljan i morötterna, in i ugnen på 200 grader i ca 5 min tills dom blir lite bruna i kanterna. Salta och peppra strax innan servering. Det är verkligen så himla gott, det ger lite sötma till rätten.
Kanske är det detta ni ska laga som söndagsmiddag idag??
Kram