Nu betsar vi trappnosarna med Bona vitlack

Nu betsar vi trappnosarna med Bona vitlack

 

Nu betsar vi trappnosarna med Bona vitlack

 

Nu har vi äntligen kommit igång med våra trappnosar. När vi flyttade in här för ett år sedan så hade vi tänkt att vi skulle måla dessa trappnosar i samma färg som golven. Golven är beställda från  Tarkett och den heter (Trägolv Tarkett Salsa Ek Cotton White Mattlackad 3-stav) Salsa är behandlad med Proteco lack, vilket gör att vi kommer att få en av marknadens mest slitstarka ytor samtidigt som den äkta träkänslan bevaras. Vi gillar golvet super mycket! Men vad vi inte var beredda på va att det inte fanns/finns att beställa trappnosar från Tarkett i samma färg som detta golvet, utan då fick man beställa obehandlad ek på trappnosarna och måla den själv. OK tänkte vi, men vad är det för bets? Finns den att köpa från tarkett eller om man kunde få någon form av beställnings recept på blandningen. Men det fanns inte att få.

I höstas så hade vi en duktigt golvläggare här hemma som lade om alla våra golv  (det är en annan historia)  om ni minns. Då tog han sig tid och leta fram en bets som skulle fungera till våra glov, sedan har den blivit liggande som ni vet hur det kan bli i bland. Men nu jäklar nu har vi äntligen kommit igång med trappan. Som ni ser så skall även kanterna fixas till i trappan men det kommer senare när vi betsat klart.

Den översta trappsteget är målat 5 ggr och de andra är målade 4 ggr men jag kommer att måla alla 5 ggr. Det blir finast i alla ljus. Ni ser tydligare på bilden nedan. Det är svårt att visa golvet på bild så här, men den går i lite åt det grå/mjöliga hållet. Golvet känns klassiskt, lyxigt och nordiskt.

.

Nu betsar vi trappnosarna med Bona vitlack

Nu har vi kommit igång att göra ett ryck med hela vårt hem. Vår stora dotters sänggavel kommer idag med leverans och jag skall kolla på lite mattprover senare idag till hennes rum också. Helt plötsligt händer det. 😉 Det där med inredning går i perioder men nu har jag fått mig ett riktigt ryck!

Nu skall jag gå och måla det sista.

Ha en fin dag vänner!

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *