Midsommar Silltårtan är nu klar – mums! Utan denna egen gjorda silltårta skulle det inte vara någon midsommar!
Hello Igen!
Nu är jag klar med egengjorda nubben och silltårtan:). Om ni skulle googla på traditiner och slå på bilder så skulle första träffen bli en bild på mig, hihihi. Jag verkligen älskar traditioner. Och en av mina midsommar traditioner är att äta denna ljuvliga silltårta till frulle bla ……
Här kommer receptet.
Midsommar Silltårta!
Botten
150 g kavring
75 g smör
Fyllning
3 blad gelatin
200 g matjesill
1 rödlök
2 dkl Kesella gourmet
2 dl créme fraiche
1 krm svartpeppar
Garnering
1 knippe gräslök
1/2 dl rödlök
100g löjrom (eller annan rom)
Skär kavringen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull. Blanda i kavringen, kör i matberedare tills det blivit en slät massa. Tryck ut brödblandningen i en pajform, ca 25-30 cm i diameter, och ställ kallt.
Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär sillen i tärningar. Spara sillspadet. Blanda sill, lök, kesella coh créme fraiche och smakstätt med svartpeppar och lite sillspad.
Smält de urkramade gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Häll fyllningen direkt i formen och ställ kallt.
Strö hackad gräslök över tårtan. Skär bitar av tårta, garnera med rödläk coh löjrom.
Här har vi dillnubben som vi har hjälpt till lite på traven, hihihi. Tack Eva & Jocke!
Önskar er en fin kväll vänner!
KRAM
Så vackra bilder…och receptet åker ner i min receptmapp , låter supergott…
Ha en fin midsommar !
Kram Pernilla på Piazzan
Det ser gott ut! Glad midsommar.
/B
Vilken silltårta, ser underart ut allting!
Trevlig midsommar!
Kram Helena
Ser väldigt gott ut! Skål och glad midsommar vännen! Kram Nilla
Ser underbart gott ut! Så härliga bilder du bjuder på jämt! Ha en riktigt fin Midsommar! Kramar Madeleine