LEVA Kungslador

030

 

028

 

På gårdsbutik säljer de närproducerade och ekologiska råvaror, delikatesser och andra livsmedel.LEVAs egna produkter med naturliga råvaror och utan tillsatser. Som sylt,saft, musli, grötblandningar, teer, krutonger, kakor, bröd och mycket mera.

 

014

 

017

 

LEVA´s kök och bageri håller igång hela året. Med stor kreativitet, lust och kärlek vill de ge gästerna en varm känsla i magen. Mat från riktiga råvaror utan tillsatser!.

 

094

 

095

 

Ett härligt häng för både stora och små. I en egen oas på mattor, kuddar och gungor kunde vi ligga och läsa bok på paddan i solen som kom och gick. Här stannade liksom tiden upp på något härligt sätt.

.

008

 

076

 

007

 

LEVA Kungslador

 

Mattias Palmqvist är vår kökschef på LEVA Kungslador. Med lång erfarenhet och samarbeten med de gotländska producenterna driver han vårt kök med god ekologisk och närproducerad mat. Här var det självplock på lunchen. En helt fantastiskt bra sådan. Att rekommendera!
.

LEVA Kungslador

 

047

 

LEVA Kungslador

 

Något solsugna päron:) Denna sommaren har ju varit ganska solfattig. Men vi har faktiskt haft det rätt bra här på Gotland. Solen har kommit och gått. Regnet har hållit sig borta men lite blåst har kommit och gått också. Men i det stora hela så har vädret varit riktigt bra!

 

009

 

056

 

.Mina två älskade skatter

.

099

 

100

 

005

 

043

 

 Min lilla konstnär.

.

060

 

091

 

Runt om på området håller de på att anlägger en trädgård med ekologiska köksträdgårdsodlingar.  De använder oss av täckodling som arbetssätt och odlingslådor som stadsodlings konceptet. Alla grönsaker och kryddor används i köket på restaurangen. De planerar för att utveckla baksidan med ett permakultur landskap där allt vatten ska komma från det stora ladutaket.

I odlingsprojektet tar de emot människor som vill och behöver praktik, rehabilitering eller en plats att vara på genom att arbeta med jorden. Detta ställe är verkligen en oas i det stressiga samhället. Det är detta tänket som är framtiden. 
.
.
Mer Gotlandstips kommer i morgon!
.
Kramar
Carola

 

2 thoughts on “LEVA Kungslador

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *