LCHF RECEPT RABARBER & HALLONPAJ MED VANILJSÅS

 

En utolvad recept på Lchf rabareber & hallonpaj!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Godmorgon Sköna Söndag!

 

Vädret är underbart och vi har hela dagen framför oss helt utan planter:)

 

 

Idag har vi just stigit upp. Det blev en helt oplanerad sovmorgon här hemma. Sessorna sov till 9,30, tack för det:)! Så här skall jag ställa mig och göra lite frulle. Ville bara titta in en snabbis för att bjuda er på rabarber & hallonpaj med hemmagjord vaniljsås i solen ♥

 

 

 

 

Och ett glas rosé är alltid gott till ute i solen:)!

 

 

 

 

 

 

 

 

Min Rabarber & Hallonpaj

 

 

 

Ingredienser:

 

 

 

Pajdeg

 

150 g mandelmjöl

100 g smältsmör

1/2 tsk skrapad vaniljstång

 

 

Fyllning

 

8 rabarber

1-2 dl färska hallon

3 msk sukrin melis

 

 

vaniljsås

 

1 äggula

2 dl vispgrädde

2 msk sukrin melis

1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång

 

 

 

 

 

Gör så här:

 

Lägg i vaniljstången över det smälta smöret. Häll sedan det smälta smöret över mandelnjölet och rör ihop tll en deg och tryck ut i en normal pajform. Grädda i 175-200 grader i 3 min.

 

Ansa och skiva rabarberna i tunna skivor och lägg i en skål & strö hallonen över. Blanda i sukrin melis. Häll ner det i det förbakta pajskalet. In i ugnen i 30 minuter, cirka. Låt svalna lite grand.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt tills den ska servera. (Den stelnar lite under den tiden). Servera gärna med färska hallon – mums!

 

 

 

 

 

 

Nu gör vi dagen!

 

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *