En utolvad recept på Lchf rabareber & hallonpaj!
Godmorgon Sköna Söndag!
Vädret är underbart och vi har hela dagen framför oss helt utan planter:)
Idag har vi just stigit upp. Det blev en helt oplanerad sovmorgon här hemma. Sessorna sov till 9,30, tack för det:)! Så här skall jag ställa mig och göra lite frulle. Ville bara titta in en snabbis för att bjuda er på rabarber & hallonpaj med hemmagjord vaniljsås i solen ♥
Och ett glas rosé är alltid gott till ute i solen:)!
Min Rabarber & Hallonpaj
Ingredienser:
Pajdeg
150 g mandelmjöl
100 g smältsmör
1/2 tsk skrapad vaniljstång
Fyllning
8 rabarber
1-2 dl färska hallon
3 msk sukrin melis
vaniljsås
1 äggula
2 dl vispgrädde
2 msk sukrin melis
1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
Gör så här:
Lägg i vaniljstången över det smälta smöret. Häll sedan det smälta smöret över mandelnjölet och rör ihop tll en deg och tryck ut i en normal pajform. Grädda i 175-200 grader i 3 min.
Ansa och skiva rabarberna i tunna skivor och lägg i en skål & strö hallonen över. Blanda i sukrin melis. Häll ner det i det förbakta pajskalet. In i ugnen i 30 minuter, cirka. Låt svalna lite grand.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt tills den ska servera. (Den stelnar lite under den tiden). Servera gärna med färska hallon – mums!
Nu gör vi dagen!
KRAM