LAURIE SIMMONS GÖTEBORGS KONSTMUSEUM

Aurie Simmons på Göteborgs konstmuseum tom 20 maj 2012. 

Godkväll Alla Sköna Bönor!

.

Den första nordiska separatutställningen av Laurie Simmons visas på Göteborgs konstmuseum fram till 20 maj. Utställning täcker inte hela konstnärskapet men visar ändå tydligt hur Simmons på olika sätt i olika perioder utforskar fotografiets makt och objektifiering av kvinnor. Hennes fotografiers styrka är att de får oss att ställa oss själva intressanta och utvecklande frågor.

Det Simmons är mest känd för är fotografierna av dockskåpsdramer från slutet av 70-talet då det plötsligt blev intressant att utforska köks- och hemregionerna, kvinnovärlden. Vad pågick i de stereotypa villaområden som växte fram och bildade förorter runt städer? Intresset fick ringar på vattnet. Man började prata om ”flickkonst” i svensk konstkritik i slutet av 80-talet. Kvinnliga konstnärer världen över plockade fram gamla dockor och leksaker och spelade upp mer kritiska dramer än de som pågått i barndomens dockskåp. Dammtrasor, disktrasor och mönster från hyllpapper blev källor till inspiration. Internationellt och nationellt visades utställningar med endast kvinnliga konstnärer. Det kändes som att propp dragits ur. Laurie Simmons var en förgrundsfigur.

Här står tjejgänget och kollar in konsten från Aurie Simmons på Göteborgs konstmuseum igår eftermiddag. Och vi är eniga om att det är fina bilder:)

Denna tavlan var klart vår favorit. Det var vi helt eniga om i tjejgänget:)!

Hoppa bara……………. Sockret tar imot dig.
Jag vill verkligen se mer av denna konstnären! Skall googla upp någon mer utställning med henne i sommar. Vill verkligen se mer!
Åhhh vad jag gillar konst, teater och skulpturer av olika slag. Och det gör vårt Socker också hon gick runt med sin kamera och fotade (nästan mer än mig) Hon gillar verkligen konst och teater. Hon har sökt in på en form av konst kurs till hösten, hoppas hon kommer in!. För hon går verkligen i mina fotspår. Det skulle passa henne som handen i hansken.

Med denna lilla konstvisning vill jag önska er en fin kväll!
Vi ses i morgon!
KRAM
Psst! Denna låt här går verkligen varm hemma hos oss. Visst är den bra.

3 thoughts on “LAURIE SIMMONS GÖTEBORGS KONSTMUSEUM

  1. Sofia says:

    Vilka häftiga tavlor : ) vad kul att dina fina töser också uppskattade utställningen : ) kram Sofia

  2. sandra says:

    Vilken konst! Trodde först att den bilden med dockan på muren var en människa, men upptäckte ganska snart att jag hade lite fel :). Vore maffigt att ha en sån tavla på väggen.

    Kram på dej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *