En utolvad recept på Lchf rabareber & hallonpaj!
Godmorgon Sköna Söndag!
Vädret är underbart och vi har hela dagen framför oss helt utan planter:)
Idag har vi just stigit upp. Det blev en helt oplanerad sovmorgon här hemma. Sessorna sov till 9,30, tack för det:)! Så här skall jag ställa mig och göra lite frulle. Ville bara titta in en snabbis för att bjuda er på rabarber & hallonpaj med hemmagjord vaniljsås i solen ♥
Och ett glas rosé är alltid gott till ute i solen:)!
Min Rabarber & Hallonpaj
Ingredienser:
Pajdeg
150 g mandelmjöl
100 g smältsmör
1/2 tsk skrapad vaniljstång
Fyllning
8 rabarber
1-2 dl färska hallon
3 msk sukrin melis
vaniljsås
1 äggula
2 dl vispgrädde
2 msk sukrin melis
1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
Gör så här:
Lägg i vaniljstången över det smälta smöret. Häll sedan det smälta smöret över mandelnjölet och rör ihop tll en deg och tryck ut i en normal pajform. Grädda i 175-200 grader i 3 min.
Ansa och skiva rabarberna i tunna skivor och lägg i en skål & strö hallonen över. Blanda i sukrin melis. Häll ner det i det förbakta pajskalet. In i ugnen i 30 minuter, cirka. Låt svalna lite grand.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt tills den ska servera. (Den stelnar lite under den tiden). Servera gärna med färska hallon – mums!
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt tills den ska servera. (Den stelnar lite under den tiden). Servera gärna med färska hallon – mums!
Nu gör vi dagen!
KRAM
Det låter såååå smaskigt! Mums!
Ha en fin söndag!
Kram
//Lana
Såg och låter väldigt gott!
Har du sett att du har frågor hos amerikana?
Jag kör min första tävling också!
Ha en fin dag!
Kram Helena
Gotteligott gott!!
Tack för recept 🙂
Kul att kunna äta paj även med Lchf ! Låter supersmaskigt! Kram kram Nilla
Mmm mums:)
Kram på dig raring!
Tack snälla Helena för infot. Jag hade ingen aning:)!
Men vad roligt!!!
kram CC
Så god den ser ut! Får nog bli LCHF helt och hållet här….
Kram
Åh, det här receptet måste provas.
Ser väldigt smaskigt ut!
Oj oj oj va god den ser ut! Efter dagens alltför snåla lunch är jag nu hungrigare än någonsin efter dessa ljuvliga bilder 🙂
Ha en fin start på veckan!
Kram
O så smarrigt! Du gör mig så sugen på dessert!
Kramar
Adela
Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering
which blog platform are you using for this site?
I'm getting tired of WordPress because I've had problems with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.
my web page :: birch sugar