.
.
Recept på LCHF Foccacia (glutenfri)
.
.
Ingredienser:
.
4 st ägg
8 dl riven mild ost
2 dl Pofiber
1 msk bakpulver
1/2 dl oliver
Färsk rosmarin
Flingsalt
Olivolja
Blanda ägg, ost och torrvarorna i en bunke. Låt pofibret svälla i ca 5 minuter i smeten. Bred ut det på ett bakplåtspapper. Tryck ner oliverna i ”brödet” och strö flingsalt över, samt strö över färsk rosmarin. Ringla sedan över olivolja efter tycke och smak. Själv så föredrar jag Arvid Nordquist ekologiska extra jungfruolja som är nötig & pepprig i smaken. Gräddas i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min tills den blir jyllenbrun som på bilden. Serveras gärna tillsammans med goda vänner och ett glas Amarone ♥.
.
Spännande. Var har du fått receptet ifrån? Kul och väldigt annorlunda – är det gott oxå? Jag menar riktigt gott 🙂
Jag gjorde om ett LCHF pizza bottenbröd till detta. Jo, det är riktigt gott! Med lite parma skinka på så är det bäst! Det är Mattias som bakar detta bröd. En helt annan sak, kolla in ICA Maxis glutenfria bix. Dom har fått in jätte gida chicken fingers. Dom har det bästa vår P har ärit säger hon. Det är bara till att stoppa in dom i ugnen. Dom blir krispiga och jätte goda! Prova dom, och berätta sedan vad ni tycker. Kram cc