Home for Christmas en riktigt bra norsk serie på Netflix

Jag har just börjat kolla på en norsk ungdomsserie som heter Home for Christmas på Netflix. Den är fantastisk rolig och charmig.

Home for Christmas handlar om trettioåriga Johanne som börjar känna sig pressad till att få tag på en pojkvän. Egentligen vill hon inte, hon har inte kommit över sin förra pojkvän, som det tog slut med för tre år sedan. Men nu börjar jul närma sig och när familj och släkt samlas hemma hos hennes föräldrar blir Johanne placerade längst ner på långbordet för att ta hand om två småbarn, tvillingar, barn till en av hennes syskon. Johanne vill bli behandlad som vuxen.

Hennes mamma visar tydligt att hon vill att Johanne ska få en pojkvän. “Den förre var ju så trevlig, en riktigt svärmotsdröm”, uttrycker mamman sig. Det är förvånande att det än idag finns sådana föräldrar och mammor i synnerhet, kanske.

Johanne känner av trycket och dessutom har hon flera väninnor som har småbarn och pratar om livet som förälder. Hon börjar bli pressad. I panik säger hon på släktmiddagen att hon träffat en pojkvän. Och jösses, nu blir det komplicerat. Prompt bestämmer hennes mamma att pojkvännen ska komma hem till dem på julafton.

Där står Johanne med en månad kvar till jul och måste skaffa en pojkvän att visa upp för familjen till jul.

Johanne spelas av duktiga Ida Elise Broch, som jag hoppas och tror att vi kommer att få se mer av framöver. Svenske Felix Sandman är med i en roll som en av de möjligt tänkbara pojkvännerna.

Serien är rolig och ger en del att tänka på och skildrar ganska trovärdigt hur livet kan vara för kärleksletande dejtande trettioåringar. Det är rätt sorgligt att det fortfarande kan vara så att unga människor känner sig misslyckade om de inte har en pojkvän.

Filmen är riktigt charmig och även tänkvärd!

Kanske ett film tips till er vänner?

Ha en fin kväll.

Kram

One thought on “Home for Christmas en riktigt bra norsk serie på Netflix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *