Enkel fisksoppa på mindre än 30 minuter

Enkel fisksoppa för 2 personer

———————————————–

1 fiskbuljong

2 dl vitt vin

1 fänkål

1 gul lök

2 vitlöksklyffter

1 msk smör

400 gram krossade tomater i burk

1/2 apelsin (saften)

1 pak saffran

1 msk hackad färsk timjan

Salt & svartpeppar

300 gram lax/ torskfilé

Några ärtskott

2 msk gräddfil

Skär fänkålen, löken och vitlöken i små bitar. Klicka i en matsked smör och bryn det i en kastrull. När fänkålen, löken och vitlöken mjuknat smula då över en fiskbuljong och rör runt tills den smält ner, häll över vitt vin och låt det små puttra i några minuter häll då över de krossade tomaterna. Tillsätt apelsinsaften, saffran och färsk timjan. Låt sjuda några minuter. Lägg i de upptinade fisken i grytan. Låt sjuda tills fisken är färdig ca 4-5 minuter. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll upp i soppskålar och toppa med gräddfil och ärtskott.

En enkel, snabb och god soppa till alla tillfällen.

Ha en skön söndag vänner,

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *