Enkel fisksoppa för 2 personer
———————————————–
1 fiskbuljong
2 dl vitt vin
1 fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyffter
1 msk smör
400 gram krossade tomater i burk
1/2 apelsin (saften)
1 pak saffran
1 msk hackad färsk timjan
Salt & svartpeppar
300 gram lax/ torskfilé
Några ärtskott
2 msk gräddfil
Skär fänkålen, löken och vitlöken i små bitar. Klicka i en matsked smör och bryn det i en kastrull. När fänkålen, löken och vitlöken mjuknat smula då över en fiskbuljong och rör runt tills den smält ner, häll över vitt vin och låt det små puttra i några minuter häll då över de krossade tomaterna. Tillsätt apelsinsaften, saffran och färsk timjan. Låt sjuda några minuter. Lägg i de upptinade fisken i grytan. Låt sjuda tills fisken är färdig ca 4-5 minuter. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll upp i soppskålar och toppa med gräddfil och ärtskott.
En enkel, snabb och god soppa till alla tillfällen.
Ha en skön söndag vänner,
Kram