En sommarkväll att minnas med fina vännerna Malin & Ulf. Deras trädgård är ett litet paradis på jorden och huset är som taget ur en inredningstidning med tema Gotland.
Igår avnjöt vi en tre rätters middag med mat från röken, temat vad närproducerat.
Till förrätt:
Rökt egen fiskad gös. Gräddstuvad, grönkål, med smörstekta egenodlade morötter, polkabetor, toppad med grönkålschips och skirat smör.
Dryck : Rosevin från Artisan finns att köpa på Xwine.
Huvudrätt:
Rökt älg, råstekt färskpotatis från landet, serveras med det godaste kantarellsås jag någonsin ätit i hela mitt liv! smörstekta kantareller, hemmagjord vinbärsgelé, grillad och färska lingon.
Dryck: ett helt fantastiskt gott vitt Cháteau de pappe som bär upp älgen fantastiskt bra. Lite spännande att vitt vin kan vara så bra till en så tung rätt. Klockrent! Köpt på Xwine.
Efterrätt:
Chokladkopp fylld med dulce de leche med lemoncello marinerade bär från trädgården, toppad med krispga kes och choklad.
Dryck: Rött dessertvin, också från Xwine (vår absolut bästa efterrättsvin!) passar utmärkt till mörk choklad.
Alltså vad vore livet utan god mat och dryck med bra vänner?!
Tack Malin & Ulf för en fantastisk kväll med nya goda smakupplevelser❤️
Kram