Den klassiska påskmiddagen dukades upp hemma hos oss i år. Vi bjöd på hemma rökt lax, räkor, sill, potatisgratäng, korv, köttbullar och årets nykomling blev de rosa äggen ni ser på bilden ovan. Det blev årets snackis runt påskbordet och uppskattade var dem också;)
recept:
8 ägg
1 st rödbeta
8 dl vatten
7 dl strösocker
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
Gör så här
koka äggen i ca 7 minuter och spola dem sedan med kallt vatten och skala. Skiva rödbetan grovt och lägg den i en kastrull. Tillför vatten, socker, vitvinsvinäger och salt. Koka upp allt och låt småkoka i ca 20 minuter. Ta sedan kastrullen från värmen och låt lagen svalna. Häll av rödbetan. Lägg äggen i en tät burk och häll över det svala lagret och låt stå minst över natten men gärna längre.
Dessa äggen kan också vara snygga och kan användas i en krispig sommarsallad för att piffa till färgerna lite;)