Bungenäs Kalkladan

414

 

419

 

420

 Hej vänner!

Nu är jag uppkopplad igen. Vi kom till Gotland i fredags vid middagstiden. Vi har besökt lite mysiga platser runt om Gotland. Idag har vi mest hängt runt grillen och solat. Man får ju passa på när det är klarblå himmel och sol. Det är ju en bristvara denna sommaren:). Igår kväll besökte vi Bungenäs Kalkladan, förmodligen Gotlands skönaste häng. Allra längst upp och längst ut på nordöstra Gotland ligger Bungenäs kalkbrott. En avskild och alldeles, alldeles magisk plats som länge var utom räckhåll för oss vanliga dödliga eftersom den länge var i försvarets ägo, men som nu är Gotlands nya hotspot.

Den stora kalkladan med sina vackra murade ugnar har nu blivit kalkladan med stort K och hyser ytterligare en restaurang med ett konstgalleri (bilder från den kommer i ett senare inlägg). Och den gamla handelsboden har också återuppstått under namnet Nyström och säljer bland annat bullar och läsk att ladda batterierna med.

Till Bungenäs åker man för en heldag, vi har vandrat runt i kalkbrottet, trampar runt på våra lånecyklar i den vackra naturen, fika och drack drinkar i ladan. Hit är ett måste när man besöker Gotland!

424

 

Som ni ser så var lilla Lotta-Nisse med i väskan:). Alla gäster är välkomna på detta ställe, det gillar vi!

 

463

 

Här serverades förmodligen världens godaste fläder Mojito.

 

435

 

510

 

508

 

475

 

484

.

Liten gillade deras lånehattar:)

.

522

.

516

 

 

518

 

515

 

545

 

542

 

409

 

362

Eftersom vi skall stanna här i två och en halv vecka så kommer vi med all säkerhet besöka detta ställe några gånger till!

.

.

Vi ses snart igen!

Kram/Carola

One thought on “Bungenäs Kalkladan

  1. Mian på Finaste mattan says:

    Men då är ni nog inte långt från den där restaurangen Maven (mås på gotländska) har för mig att de hade god mat, lite amerikansk 50-tals stil på inredningen. Bunge ar nytt för oss, måste kolla in nästa gång vi åker till ÖJN… : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *